Четверо юних кікбоксерів з Калуша і Коломиї стали чемпіонами Європи. ФОТО

У польському місті Свідніца відбувся чемпіонат Європи з кікбоксингу. З-поміж десятка країн Україну представляли юні спортсмени з Чернівців, Івано-Франківська, Коломиї та Калуша. Четверо наймолодших...

У польському місті Свідніца відбувся чемпіонат Європи з кікбоксингу. З-поміж десятка країн Україну представляли юні спортсмени з Чернівців, Івано-Франківська, Коломиї та Калуша. Четверо наймолодших кікбоксерів з Калуша і Коломиї стали чемпіонами Європи.

«Саме за сприяння Олександра Шевченка нам вдалося поїхати на ці змагання. Суперники були дуже сильними – це існуючі чемпіони Європи та світу. Але наші хлопці виявились ще сильнішими, вони здобули перемогу, чим самим віддячили народному депутату за підтримку», – розповідає укропівець, Президент Україно-Польської Асоціації бойових мистецтв Олексій Рошак.

Два брати з Коломиї Артем та Захар Коцюри перед змаганнями дуже хвилювалися. Навіть попри те, що вже були призерами Чемпіонату світу з кікбоксингу, перемога у Польщі їм далася важко.

«Я зустрівся у двобої зі старшим на рік чи два спортсменом з Чехії. Він був значно вищим від мене і я не зміг в нього поцілити. Але у версії лайт-кік я здобув перше місце і став чемпіоном Європи», – каже Артем.

Андрій Будзан та Віктор Винник з Калуша також провели важкі бої. Але суперники все-таки їм поступилися.

«Там були дуже підготовлені бійці, вони готувалися до чемпіонату довго і старанно. Але ми теж займалися. Мені довелося зійтися з чехом і двома поляками. Перший бій з чехом був складний. Особливо в вирішальному третьому раунді. Але я цей бій виграв, я вірив в себе і не хотів підвести тренера, який дуже довго і наполегливо мене тренував», – говорить Андрій.

 Поляки відзначили високий технічний рівень підготовки наших спортсменів. Тренери ж чемпіонів кажуть – цьому передує не лише тренування в залі, а й виїзні збори та професійні спаринги. Але вони дуже дороговартісні і часто не вдається поїхати на бажані зустрічі. Майже 10 років прикарпатських кікбоксерів підтримує Олександр Шевченко.

 «Українці дуже сильні у двоборствах. Абсолютний чемпіон світу, боксер Олександр Усик майже всі тренувальні збори проводив у Буковелі. Я щасливий за його успіхи, але ще більше радію за успіхи наших дітей. Ці юні кікбоксери – великі молодці. Впевнений, що вони досягнуть найвищих вершин у цьому спорті», – підсумовує укропівець Олександр Шевченко.

 За успішний виступ на змаганнях Олександр Шевченко вручив кікбоксерам пам’ятні сувеніри та кожен з них отримав сертифікат на вікенд у Буковелі. Такий заслужений подарунок допоможе хлопцям відпочити та підготуватися до чемпіонату світу, який відбудеться у вересні.

На правах реклами

Читайте також: За сприяння громадського руху Олександра Шевченка у Рогатині відбулися змагання з мотокросу. ФОТО

Категорії
Спорт
Новини
Loading...