Історія успіху: як у Карпатах під проводом француза працює еко-ферма. ФОТО

Еко-продукт від “закарпатського-француза”. У мальовничому куточку Нижнього Селища, що на Закарпатті близько 10 років розвивають еко-ферму “Зелений Гай”.  Всі продукти виготовляються виключно із екологічно-чистих...

Еко-продукт від “закарпатського-француза”. У мальовничому куточку Нижнього Селища, що на Закарпатті близько 10 років розвивають еко-ферму “Зелений Гай”.

 Всі продукти виготовляються виключно із екологічно-чистих інгредієнтів, починаючи від м’яса, молока і закінчуючи приправами, пише  PRESS-ЦЕНТР.

Займається фермерством Орест Дель Соль, родом чоловік із Франції. 26 років тому він переїхав до Закарпаття. Зараз на фермі чоловік разом із своє дружиною виготовлять козячий сир, ковбаси та копченості. Важливо відмітити, що все це еко-продукти.

На фермі “Зелений Гай” постійно утримують корів породи Карпатська Бура. А також близько 40-ка свиней мішаної породи, яких розводять самостійно. При вигодовуванні поросят фермери не застосовують жодних антибіотиків і біодобавок. Замість цього, малих свинок підгодовують коров’ячим молоком.

Нині фермери виготовляють 5 видів ковбас ( французька, селиська салямі, ломбардія, копашнево, домашня-гриль) крім цього, бекон, шинку, купати і паштет.

“Селиська салямі має сухе м’ясо , вищий сорт і маленькі шматки квадратні сало, вона коптиться і дозріває, мінімум шість тижнів буває і більше. Адже все залежить від погоди в різний сезон, різний сорт.. Наша ковбаса специфічна, вона дозріває і сохне і коли є пліснява – це знак, що вона дозріває при тій температурі. Пліснява дає і смак і захищає також”, розповідає фермер Орест Дель Соль


Крім м’ясних виробів на фермі виготовляють сир. Для цього на господарстві тримають кілька десятків кіз.

“Коли ми переїхали у цей будинок, нам подарували козу, ну і природньо, що молоко треба було якось використовувати, і з якісного молока зробити якісний продукт”,розповідає фермер Йолана Дель Соль

Також на еко-фермі “Зелений гай” можна придбати натуральний яблучний сік і грибну аджіку.

На своєму господарстві фермери раді бачити і гостей. Можна навідатися із екскурсією та скуштувати усі ці смачні, домашні страви. І головне побачити скільки зусиль потрібно докласти для того аби виготовити смачний і головне якісний продукт. Важливо любити свою справу і відповідально до неї відноситися, кажуть фермери. Нині господарство уже має своїх клієнтів, зазвичай це друзі, знайомі, туристи. Також продукцію закуповують в деякі міста України. Господарники зізнаються, виготовляють продукцію в міру, аби не було залишків, і було смачно та корисно.

Фото із сайту еко-ферма “Зелений Гай”

Читайте також:Ферма на місці чагарників: біля 300 породистих свиней та 200 гектарів орної землі. ФОТО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...