Унікальний проект: на Прикарпатті випустили в дику природу чорних лелек. ВІДЕО

Екологи завершили експеримент з адаптації до життя на волі чорних лелек, вирощених у на території Центру реабілітації диких тварин Галицького НПП. Перед випуском птахів...

Екологи завершили експеримент з адаптації до життя на волі чорних лелек, вирощених у на території Центру реабілітації диких тварин Галицького НПП.

Перед випуском птахів вчили ловити рибу, – про це повідомляється на Facebook-сторінці Центру реабілітації диких тварин Галицького НПП, який займався адаптацією птахів до природного середовища, – пише УНІАН.

“Підійшов до свого успішного завершення унікальний проект з реінтродукції чорних лелек, вирощених з яєць в Київському зоологічному парку загальнодержавного значення, та з підготовки до самостійного вільного життя в дикій природі на території Центру реабілітації диких тварин Галицького НПП (керівники проекту – Олександр Панчук та Володимир Бучко), де, завдяки існуючому унікальному розльоточному вольєру, птахи мали можливість навчитися самостійно ловити рибу та літати”, – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що птахів випустили на волю ще 3 серпня в районі річки Лімниця біля Галича (Івано-Франківська область). Екологи сподіваються, що невдовзі птахи знайдуть  собі компанію для далекої подорожі до Африки, а місцеві мешканці віднесуться з розумінням до цієї події та не турбуватимуть птахів під час адаптації.

Зазначимо, до Галицького центру реабілітації диких тварин чорні лелеки прибули з Києва на початку літа, й одразу їх взялися вчити ловити рибу у наближених до природніх умовах.

Читайте також: Танець каченят: у мережі з’явився кумедний ролик з прикарпатськими птахами. ВІДЕО

Категорії
Новини
Новини
Loading...