На допрем’єрний показ фільму “Гірська жінка: на війні” зібралися десятки поціновувачів мистецтва. ФОТО

Сьогодні, 10 серпня, в театрі кіно “Люм’єр” за підтримки Кінокомісії Івано-Франківська (IF.Film Commission) відбувся допрем’єрний показ трагікомедії “Гірська жінка: на війні” виробництва України, Ісландії...

Сьогодні, 10 серпня, в театрі кіно “Люм’єр” за підтримки Кінокомісії Івано-Франківська (IF.Film Commission) відбувся допрем’єрний показ трагікомедії “Гірська жінка: на війні” виробництва України, Ісландії та Франції.

З цієї нагоди відбулася і прес-конференція, під час якої представникам ЗМІ розповіли про створення, нагороди та мету кінострічки. Фільм представили голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко Генеральний продюсер стрічки, представник компанії Solar Media Entertainment Сергій Лавренюк, директор Агенції регіонального розвитку Івано-Франківської області Віктор Вінтоняк та очільниця відділу Кінокомісії Мар’яна Заклінська, інформує прес-служба ОДА.

Переглянути кінострічку завітали начальник управління культури, національностей та релігій ОДА Володимир Федорак, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків та десятки поціновувачів мистецтва області.

Як зазначалося, фільм “Гірська жінка: на війні” нагороджено призом від асоціації Cinécole – Coup de Coeur, який присуджується викладачами та студентами французьких вишів одному з 11 фільмів програми Каннського кінофестивалю. Фільм  створено у копродукції Ісландії, Франції та України. Українським продюсером виступив Сергій Лавренюк, компанія Solar Media Entertainment.

Проект фільму став одним із переможців 10 конкурсного відбору Державного агентства України з питань кіно. У фільмі звучить українська музика – спеціально для стрічки були адаптовані тексти пісень, які в кадрі виконують учасниці хору Ірина Данилейко, Галина Гончаренко та Сусанна Карпенко. Фільм став другою художньою картиною ісландського режисера, актора та документаліста Бенедикта Ерлінґссона.

Серед українських акторів – Олена Лавренюк, яка грає директора дитячого будинку, та Маргарита Хільська – за сюжетом українська дівчинка ​Ніка​, дочка Хатли. Головна героїня, 50-річна Хатла, живе тихим життям – однак за образом самотньої диригентки хору ховається зухвала екоактивістка. Під псевдонімом “Горянка” жінка веде одиночну війну з місцевим алюмінієвим заводом. Вона ризикує всім, щоб захистити природу ісландських передгір’їв – але ситуація змінюється, коли в її житті з’являється дівчинка-сирота​ з України​.

Світова прем’єра стрічки Бенедикта Ерлінґссона пройшла в рамках “Тижня критики” Каннського кінофестивалю, де фільм отримав три премії: авторську нагороду Prix SACD за музику, глядацький приз Prix du Public та єдину державну премію фестивалю – Grand Rail d’Or, символічну нагороду від асоціації залізничників-кінематографістів.

Додамо, що в український прокат фільм виходить ​16 серпня.

Читайте також: Юні франківці стали переможцями на творчому фестивалі в Одесі. ФОТО

Категорії
РОЗВАГИ
Новини
Loading...