Правоохоронці Прикарпаття навчалися як діяти в екстрених ситуаціях. ФОТО

З метою підвищення рівня службової підготовки, перевірки стану бойової та мобілізаційної готовності на полігоні “Лисець” військової частини 3072 Національної гвардії України відбувся семінар з...

З метою підвищення рівня службової підготовки, перевірки стану бойової та мобілізаційної готовності на полігоні “Лисець” військової частини 3072 Національної гвардії України відбувся семінар з начальниками галузевих служб апарату Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області та керівниками територіальних відділів і відділень поліції.

Під час дводенного семінару керівний склад навчали тактичної, медичної, фізичної та вогневої підготовки.

Зокрема, на заняттях з тактичної підготовки спецпризначенці підрозділу “КОРД” спільно з керівниками підрозділів поліції удосконалювали тактику дій при затриманні озброєних та інших суспільно небезпечних осіб у різних умовах та місцях перебування, при нападі на блокпост, а також дій у типових та екстрених ситуаціях.

Світлина від Головне управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

Крім цього, правоохоронці відпрацьовували прийоми самозахисту та особистої безпеки. Під час занять особлива увага приділялась алгоритму дій при виявленні вибухових пристроїв і речовин.

Також вивчали їх класифікацію, види та фактори ураження, засоби та способи підриву, особливості вибухових пристроїв промислового та саморобного виготовлення.

Світлина від Головне управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

Вибухотехніки навчали учасників семінару правильності дій у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів, щоб не завдати шкоди власному здоров’ю та оточуючим.

Світлина від Головне управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

Лікар Державної установи “Територіальне медичне об’єднання МВС України по Івано-Франківській області” Леся Марковецька розповіла поліцейським та показала на манекені техніку дій з надання домедичної допомоги потерпілим від нещасних випадків (дорожньо-транспортних пригод, отримання тілесних ушкоджень унаслідок інших подій). Пригадали правила користування джгутом при зупинці кровотечі, техніку штучного дихання, непрямого масажу серця, обробки відкритих ран тощо.

Перед заняттями з вогневої підготовки керівник стрільб майор поліції Роман Тринога провів інструктаж з виконання вправ зі стрільби з пістолета Макарова, автомата Калашникова та ствольного гранатомета.

Варто зазначити, що в підрозділах прикарпатської поліції регулярно проводять навчальні стрільби як у тирі, так і на полігоні, адже кожен працівник поліції зобов’язаний досконало володіти табельною зброєю, щоб у будь-який момент захистити власне життя та життя громадян.

Читайте також: Новопризначені поліцейські завершили курси першопочаткової підготовки. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...