“Укрзалізниця” розділить пасажирські поїзди на класи. ФОТО

До кінця літа “Укрзалізниця” планує розділити поїзди на три класи – комфорт, стандарт і економ. Про це в інтерв’ю delo.ua повідомив начальник департаменту пасажирських перевезень далекого...

До кінця літа “Укрзалізниця” планує розділити поїзди на три класи – комфорт, стандарт і економ.

Про це в інтерв’ю delo.ua повідомив начальник департаменту пасажирських перевезень далекого прямування «Укрзалізниці» Олександр Красноштан.

Він зазначив, що “Укрзалізниця” завершує узгодження змін з Мінінфраструктури і планує запровадити розподіл поїздів на три класи до кінця літа. За словами Красноштана, якість вагонів буде залежати від класу поїзда.

У поїздах класу комфорт будуть нові вагони, які експлуатуються менше 10 років, обов’язково з біотуалетами та кондиціонуванням. У таких поїздах будуть лише купейні вагони та СВ. Їздитимуть вони зі швидкістю щонайменше 70 км/год. і прибуватимуть у найзручніший час.

У поїздах класу стандарт, крім купе та СВ, будуть плацкартні вагони хорошого рівня з кондиціонером та з біотуалетом. У цих поїздах буде швидкість менша, ніж 70 км/год.

В економ-поїздах будуть найстарші вагони, часто плацкартні і без біотуалета та кондиціонера.

Красноштан зазначив, що “Укрзалізниця” сама встановлюватиме ціну квитка на поїзди класу комфорт і стандарт, а ціни на потяги класу економ регулюватиме держава.

Читайте також: Директорам та вчителям франківських шкіл наказали зареєструватися в соціальній мережі

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...