На Прикарпатті відбувся запальний фестиваль з гуцульською кухнею та майстер-класами. ФОТО

“Відлунав, відпалахкотів, відспівав, відтанцював, відскакав…фестиваль “Татарівська ватра”. На свято приїхали гості як із сусідніх районів, так і з цілої України. Сільський голова Татарова Олег...

“Відлунав, відпалахкотів, відспівав, відтанцював, відскакав…фестиваль “Татарівська ватра”.

На свято приїхали гості як із сусідніх районів, так і з цілої України. Сільський голова Татарова Олег Дземюк підкреслив, що “Татарівська ватра” – найперше  збереження та популяризація традицій та автентики гуцульського регіону. Крім того, Татарів позиціонує себе як курортне містечко, тому такі свята є своєрідною промоцією краю, – пише Галицький Кореспондент.

“Хочемо, аби до нас приїжджало на відпочинок багато туристів, зупинялося чимало мандрівників. Ми запрошуємо відомих виконавців, оскільки усвідомлюємо, що зірка зацікавить більше глядачів, туристів, відповідно фестиваль буде на вищому рівні. Але основою свята все-таки залишаються місцеві колективи. Цього року у дійстві взяли участь  до 30 етнографічних колективів”, – розповів сільський голова.

Цьогоріч до Татарова приїхав фольклорний колектив зі Старого Лисця. Крім того, між двома селами підписано угоду про співпрацю. Олег Дземюк переконаний, що Татарові є що переймати у партнерів та голови села Анатолія Лущака, особливо у комунальній сфері.

А тим часом, “Татарівська ватра” все більше “запалювалася”. Під коломийки, гуцулки продавали свої вироби майстри кулінарії, виноробства, вівчарства та гончарства. Для малечі проводили майстер-класи. Всі охочі могли скуштувати сонячний банош, бриндзу, вурд, страви з м’яса та закарпатське вино.

Крім фольклорних колективів Франківщини, глядачів запалювали “Дикі гуцули”, Ярослав Рибак, Петро Сказків з Ворохти та відомий гурт “Петрос”. Сильні духом могли подивитися виступ “Чорногірських козаків”.

“Татарівську ватру” ввечері зарядив латиноамериканською енергетикою Амадор Лопес та гурт “Rumberos”.

IMG_1481

IMG_1473

IMG_1468

IMG_1463

IMG_1453

IMG_1445

IMG_1435

IMG_1431

IMG_1417

IMG_1409

IMG_1402

IMG_1391

IMG_1379

IMG_1370

IMG_1553

IMG_1817

IMG_1839

IMG_1847

Читайте також: На Прикарпатті понад дві сотні дітей взяли участь у святковому дійстві “Гуцульське весілля”. ФОТО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...