У Франківську обіцяють відкрити сучасний стадіон для паралімпійців вже наступного місяця. ВІДЕО

Україна стала першою на чемпіонаті Європи для осіб із вадами інтелекту. Із Парижа національна збірна привезла 15 золотих медалей, 4 срібні та три бронзові....

Україна стала першою на чемпіонаті Європи для осіб із вадами інтелекту. Із Парижа національна збірна привезла 15 золотих медалей, 4 срібні та три бронзові. Більше половини нагород вибороли прикарпатські спортсмени.

 Відразу два два “золота” виборов на чемпіонаті Європи легкоатлет Василь Біленко. У Парижі він був найкращим серед шести десятків спортсменів. “Золото” здобув у бігу на 400 метрів та 110 метрів з бар’єрами, йдеться у сюжеті ТРК “Вежа”, передає Курс.

Не без нагород повернулися прикарпатські спортсмени і з чемпіонату Європи за паралімпійською програмою. У Берліні майстер спорту міжнародного класу Павло Волуйкевич здобув срібло на дистанції півтора кілометра.

Наставники спортсменів нарікають на недостатнє фінансування паралімпійців. Зокрема, коли йдеться про збалансоване харчування. Також в Івано-Франківську легкоатлети змушені тренуватися на стадіоні, що не відповідає стандартам.

Нині спортсмени не відпочивають. Готуються до чемпіонату світу. Тим часом чиновники пообіцяли, вже наступного місяця для них в Івано-Франківську відкриють сучасний стадіон.

Читайте також: В Івано-Франківську пройде масштабний футбольний турнір

Категорії
Спорт
Новини
Loading...