Вісім медалей на чемпіонаті Європи з веслування виборола франківка. ФОТО

У німецькому місті Брандербург завершився 13-й чемпіонат Європи з веслування на човнах «Дракон» серед національних команд. У складі збірної України низку медалей виборола викладач...

У німецькому місті Брандербург завершився 13-й чемпіонат Європи з веслування на човнах «Дракон» серед національних команд.

У складі збірної України низку медалей виборола викладач кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання Наталія Жилюк, пише прес-служба Івано-Франківського національного медичного університету.

Загалом за нагороди європейської першості боролися понад 2 тисячі спортсменів з 18 країн. Українські веслувальники здобули 27 комплектів золотих, 17 – срібних та 5 – бронзових нагород.

Човен-дракон або драгонбот — велике 20-місне каное, з головою та хвостом дракона. Офіційні змагання проводяться тільки на 10-місних і 20-місних човнах на дистанціях 200, 250, 500, 1000 і 2000 метрів у чоловічому, жіночому і змішаному класах. Чемпіонат Європи проходить раз на два роки, у 2016 році українська збірна стала абсолютним чемпіоном та здобула Кубок націй. Цього року наші веслувальники у загальному рейтингу посіли друге місце і поступилися лише господарям змагань німцям.

Наталя Жилюк в різних видах програми виборола чотири перших та чотири других місця. Зокрема, «екіпаж» з 10 веслувальників, у складі якого була Наталія Жилюк, переміг на дистанції 2000 і 500 метрів. У змаганнях малих човнів Україна посіла перше місце.

«Змагання на драгонботах дарують неймовірні відчуття, — ділиться враженнями Наталія Жилюк. — Це перш за все командна боротьба, тому важливий командний дух, злагоджена робота всіх веслувальників. Усі 10 людей на човні мають працювати веслами в чіткому й однаковому ритмі, тримати темп. Така командна взаємодія дає чудові емоції і враження».

Наталія Жилюк є членом збірної України з каное, і розглядається як один з кандидатів на участь в літніх Олімпійських іграх 2020 року Токіо.

Читайте також: Чому не варто викладати світлини своїх дітей у соцмережах

Категорії
Спорт
Новини
Loading...