Потерпіла від вибуху у косівському ресторані-колишня теща одного з фігурантів злочину, – прокуратура

На Прикарпатті поліція затримала причетних до вибуху в косівському ресторані. Вибух прогримів у ресторані ”Старий Косів”. Через 9 годин правоохоронці встановили осіб, причетних до злочину,...

На Прикарпатті поліція затримала причетних до вибуху в косівському ресторані.

Вибух прогримів у ресторані ”Старий Косів”. Через 9 годин правоохоронці встановили осіб, причетних до злочину, пише Місто.

Спецрозділом “УКОРД” Івано-Франківського Управління ДВБ, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, було затримано двох мешканців Косівського району, та двох – Закарпатської області.

Сьогодні, 7 вересня, заступниця начальника відділу прокуратури області Юлія Баландіна та начальник кримінальної поліції ГУНП в області Ігор Мартищук провели спільний брифінг, щоб розповісти деталі спецоперації.

За словами Ігоря Мартищука, замовник і посередник – місцеві, виконавці – з Закарпаття. П’ятим був син одного з учасників групи, який перебував за кермом авто під час затримання. Наразі його причетність до самого вибуху перевіряється.

“Виконавців затримали у селі Яблуниця на автомобілі “BMW”. Тим часом у Косові затримали безпосереднього замовника із грошима, якими він мав розрахуватися з посередником та виконавцями. Під час санкціонованих обшуків у замовника і посередника вилучено значну суму грошей, предмет, схожий на пістолет, а також зареєстровану нарізну і гладкоствольну зброю. У виконавців також було знайдено боєприпаси та предмети, що могли слугувати деталями для виготовлення вибухового пристрою” – розповів Ігор Мартищук.

Заступниця начальника відділу прокуратури області Юлія Баландіна додала, що потерпіла власниця ресторану є колишньою тещею одного з фігурантів злочину. Про мотиви його вчинення правоохоронці наразі не розповідають – таємниця слідства.

“Було пошкоджено 30м2 першого поверху закладу. Що принесло власниці збитки у великих розмірах. Відкрито кримінальне провадження – ч.2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України’, – розповіла Юлія Баландіна.

Такий злочин карається позбавленням волі на строк від трьох до десяти років.

Читайте також: Франківські патрульні оперативно затримали чоловіка, що вчинив крадіжку у церкві. ФОТО

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...