На Франківщині відзначають День працівника лісу. ФОТО

У п’ятницю, 14 вересня, колективи лісових господарств області з’їхалися до Галицького національного природного парку на святкування дня працівника лісу. На газоні парку розгорнули сцену,...

У п’ятницю, 14 вересня, колективи лісових господарств області з’їхалися до Галицького національного природного парку на святкування дня працівника лісу.

На газоні парку розгорнули сцену, з якої працівників лісу вітали творчі колективи області, керівництва та чиновники, – пише Репортер.

Навпроти – на галявині кожне з лісових господарств влаштувало виставку своєї діяльності. На стендах є зразки лісових та декоративних рослин, насіння. А окремі колективи створили цілі композиції з ягід, моху і грибів.

Кілька навіть ставили опудала вовків та ведмедів, з якими охоче фотографуються самі ж працівники та гості свята. У виставкових наметах також пригощають вином і наливками, сирами і домашньою випічкою.

Іван Мандзюк розповідає, що залишив роботу у лісовому господарстві ще 20 років тому. У власному господарстві в Галичі він розводить кактуси, сукуленти та інші рідкісні рослини.

Каже, його колекція – одна з найбільших в Україні. Його кактуси розміщені в парнику з підігрівом на 35 м². На ярмарку він представив частину своєї колекції та розведені на продаж рослини.

“Перший кактус я посіяв у 1969 році. Але в колекції є і старіші, подаровані мені. Є також і рідкісні рослини, – говорить Мандзюк. – Наприклад, лише у дворі є велика колекція рододендрон і до 10 видів магнолій”.

А у наметі Надвірнянського лісгоспу – зразки лісового насіння і плодів. Перед наметом – стенд зі зразками лісових зрубів і опудало вовка у вінку.

Надія Зьола, інженерка лісових культур надвірнянського лісгоспу, розповідає, що на виставці хотіли показати багатство лісів у районі і донести, що ліс треба шанувати. “Ліс – це природнє багатство. Ми представили тут колекцію насіння, лікарські рослини. Також є варення з малини, ожини, брусниці, консервовані гриби і мед – лісгосп має свої вулики”.

Кращим працівникам лісу вручили грамоти і нагрудні знаки “За відмінну службу”.

Читайте також: На Рожнятівщині лісівники облаштували рекреаційну зону “Нижній кут”. ФОТО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...