У Франківську обрали покарання для водія, який під наркотиками збив чоловіка

Днями Івано-Франківський міський суд виніс вирок у справі водія, який 2 січня 2018 року збив пішохода на вулиці Бандери. Аварія сталася приблизно о 18:30....

Днями Івано-Франківський міський суд виніс вирок у справі водія, який 2 січня 2018 року збив пішохода на вулиці Бандери.

Аварія сталася приблизно о 18:30. Водій Audi А 4, будучи в стані наркотичного сп’яніння, наїхав на пішохода, який переходив дорогу по нерегульованому переході, пише Курс.

У потерпілого діагностували ЗЧМТ, забій головного мозку з крововиливом в лобно-скроневій ділянці, перелом ребра. Травми відносяться до тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості, які викликали тривалий розлад здоров’я.

У суді обвинувачений визнав свою вину. За його словами, пішохода не побачив через дощ та світло зустрічних машин, яке його засліпило. З місця аварії не втікав, а викликав швидку. Наступного дня поїхав до потерпілого у лікарню і відшкодував 11 700 гривень витрат на лікування. Цивільний позов про відшкодування моральної і матеріальної шкоди визнав повністю.

Також підтвердив, шо напередодні вживав амфетамін.  

Потерпілий у суді сказав, що погоджується із покаранням, яке запропонував прокурор.

Суд визнав водія виним у порушенні ПДР, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, та призначив 8500 гривень з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк один рік.

Також він заплатить потерпілому 9475 гривень матеріальної та 20 000 грн моральної шкоди.

Читайте також: В соцмережі розшукують свідків ДТП, у якій збили пішохода

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...