Директор Франківського драмтеатру зіграє роль одного з опришків у фільмі “Довбуш”. ФОТО

Директор Франківського драмтеатру Ростислав Держипільський зіграє одного з опришків у фільмі “Довбуш” режисера Олеся Саніна. Також у фільмі Івана Довбуша зіграє актор Франківського драмтеатру...

Директор Франківського драмтеатру Ростислав Держипільський зіграє одного з опришків у фільмі “Довбуш” режисера Олеся Саніна.

Також у фільмі Івана Довбуша зіграє актор Франківського драмтеатру Олексій Гнатковський. Історичну драму “Довбуш” знімає в Карпатах за підтримки Держкіно кінокомпанія PRONTO FILM, – пише Курс.

Олексу Довбуша у фільмі зіграє актор Сергій Стрельніков.

Режисер Олесь Санін і виконавець головної ролі Сергій Стрельніков.

“У першій половині XVIII ст. у містичних Карпатських горах розгортається драма життя Олекси Довбуша, його непростого кохання та боротьби за гідну долю для свого народу, і тут навічно оселяється таїна його безсмертя. Ватага опришків під проводом двох братів, Івана та Олекси Довбушів, їхня невловимість і зухвалість стали надією для народу і пострахом для ворогів. Дороги братів розходяться, панство кидає всі зусилля на придушення волелюбних настроїв, якими охоплені Карпати. Смерть чи безсмертя переможуть у цьому двобої?” – анонсують сюжет у мережі.

Кінопроект “Довбуш” став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно. Державна підтримка цього проекту становить 65 млн грн при загальній вартості виробництва 86 млн 679,2 тис. грн.

Прем’єра фільму запланована на осінь 2019-го року.

Фото: Дмитро Следюк

Читайте також: У Франківську відбудеться презентація українського фільму “Небо над головами”

Категорії
Новини
Новини
Loading...