На Прикарпатті переселенка з Криму створює гуцульські килими. ФОТО

Квіткові натюрморти, художній текстиль та аксесуари для дизайну інтер’єру представила в Косові Яна Михальянц. Презентація виставки відбулася в Музеї народного мистецтва та побуту Гуцульщини....

Квіткові натюрморти, художній текстиль та аксесуари для дизайну інтер’єру представила в Косові Яна Михальянц.

Презентація виставки відбулася в Музеї народного мистецтва та побуту Гуцульщини.

Після подій 2014 року художниця покинула Крим, залишивши дім, друзів, кар’єру та, навіть, свої картини. Через деякий час пані Яна оселилась у селі Пістинь, де і зараз творчо працює, пишуть на сторінці музею у соціальній мережі, передає Галицький кореспондент.

На презентації виставки авторка поділилась з присутніми історією вимушеного переселення. Розповіла про наміри покинути малярство і працювати звичайним продавцем. Проте художниця зацікавилась розробкою дизайну килимів. Натхненням для неї стали Карпати та народне гуцульське мистецтво.

«За словами пані Яни, орнаментика текстильних виробів різних народів світу подібна. Наприклад, килимові візерунки складаються з трикутників і пасів. Зображені паси символізують життєвий шлях, трикутники це баланс між людським духом, душею та тілом», – йдеться у дописі.Світлина від Лідії Маречко.Світлина від Лідії Маречко.Світлина від Лідії Маречко.

Читайте також: Коломийський музей отримав подарунок від Королівського монетного двору Канади

Категорії
ФОТО/ВІДЕО
Новини
Loading...