Півмарафон, атмосфера 1980-х та майстер-класи – як провести вихідні в Івано-Франківську

Тон теперішнім вихідним задає Івано-Франківський півмарафон. Гайда вболівати! – може, заведемося і на рік приєднаємося до когорти щасливих бігунів. А поки готуємося провести у...

Тон теперішнім вихідним задає Івано-Франківський півмарафон. Гайда вболівати! – може, заведемося і на рік приєднаємося до когорти щасливих бігунів.

А поки готуємося провести у місті цікаві вихідні – в сенсі побачити, почути, зробити щось новеньке. Або ж розділити з близькими і друзями радість таких відкриттів, пише КУРС.

Відкрити рік з “Дрібнотою”

Сьогодні, в суботу, 22 вересня, навчальний центр “Дрібнота” презентує серію своїх програм.

Освітній експериментальний цех “Дрібнота” відкриває у жовтні навчальний рік. Починають з таких програм: “Архітектура для дітей”, “Сучасні науки, бізнес і креативність”, “Підготовка до школи”. Програми створені для дітей 5-6 та 9-13 років.


На презентації можна буде почути, в чому особливість навчання в “Дрібноті”, яким навичкам (soft skills) навчають дітей на програмах, окрім специфічних навичок кожного курсу (hard skills). В якому форматі будуть готувати дітей 5-6 років до школи. В чому особливість курсу про сучасні науки та чому його варто відвідувати школярам 3-6 класів, навіть якщо вони не прагнуть в майбутньому стати науковцями. Як діти 9-13 років після курсу “Архітектура” зможуть створити професійний архітектурний проект власного будинку з виконанням усіх креслень та макету.

На презентації відбудеться знайомство з викладачами курсів. Організатори радять приходити з дітьми. Після презентації будуть пригощати смачним сезонним пирогом і лимонадом. Вхід вільний.

Презентація навчального центру Дрібноти розпочнеться о 12.00 в Urban Space 100

Підсолодити суботу

Майстер-клас з виготовлення цукерок пропонує “Львівська майстерня шоколаду у Івано-Франківську”.

Запрошують перевтілитися у шоколатьє, посмакувати ласощами досхочу і поповнити запаси солоденького на тиждень.

Вартість – 150 грн з чол. Додаткова інформація та попередній запис за тел. 0986085709.

Початок сьогодні, 22 вересня, о 12.00. Зустрічаємося на Бачинського, 2.

Не зраджувати традиціям у “Бастіоні”

Традиційні майстер-класи для дітей на кожних вихідних влаштовує фортечна галерея “Бастіон” – заняття біля галереї “Арт на Мур”.

Субота, 22 вересня

15.00. – Виготовлення напівобруча “Золота осінь”. 175 грн.

Неділя, 23 вересня
12.00. – Зайчики з ниток. 85 грн.
13.00. – Фоторамка “Єдиноріг” у техніці “розпис на склі”. 90 грн.

Попередній запис вітається – сторінка у ФБ тут.

А поки діти творять, батьки мають змогу доторкнутися до мистецтва – буквально. До 3 жовтня у фортечній галереї “Бастіон” проходить яскрава виставка живопису й графіки “Осінній вернісаж”. На ній представлені найкращі твори у виконанні сучасних івано-франківських та львівських митців. Роботи можна не лише побачити, але й придбати.

Дізнатися, чому варто бігти – чути, бачити, вболівати

Сьогодні, 22 вересня, Франківськ запрошують на нестандартне кіно про біг. Перегляд фільму про культову постать марафонського урбаністичного руху Фреда Лебоу – засновника Нью-Йорського марафону.

Просто біг у “Великому Яблуку” завдяки затятому румуну перетворився на свято, фестиваль, яскраву бігову вечірку з усіма складовими і наслідками.

Про культуру і філософію міських марафонів у фільмі “Run For Your Life”, перегляд стартує в Urban Space 100 о 19.00. Впродовж перегляд фільму у вас також буде нагода долучитися до написання повідомлень підтримки учасників Франківський Півмарафон 2018, які зранку 23 вересня бігтимуть вулицями містами свої 10 чи 21 км. 

“Франківський Півмарафон 2018” стартує в неділю о 10.00. Цього разу центр міста і паркову зону цілковито віддали бігунам. Поліція закрила окремі вулиці, мерія змінила розклад маршрутів. Оновлений мальовничий маршрут, що охоплюватиме озеро, парк та середмістя, ювілейний забіг у колі друзів з усієї України, смачнезний борщик та багато іншого обіцяють організатори учасникам. 

А глядачам, пардон, уболівальникам – спеціальні фан-зони по маршруту і багато емоцій. Кажуть, хто хоча б раз спробував хоча б уболівати, хапає цей здоровий вірус бігу і несе його далі з такими самими радісними і щасливими людьми.

Розвинути критичне мислення

В неділю, 23 вересня, у відноленому просторі на “Промприладі” пройде семінар “Твоя інформаційна безпека”.

Йдетья про маніпуляції у ЗМІ, політиці, бізнесі та як розпізнати брехню. Чи можна довіряти цій людині? Чи варто укладати цю угоду? Втрачу чи отримаю я гроші? Відповіді на ці запитання залежать від того, чи правдиві у вас дані. Адже неправдива інформація = помилкові рішення. Інколи прийоми маніпуляції помітити легко, але зазвичай вони майстерно приховані. Тому необхідно вміти застосовувати критичне мислення на практиці.

Спікер – Віталій Жилак – громадський діяч, керівник проекту LearnUp – Освіта Для Нас, digital-маркетолог. Вартість 400 грн до 22 вересня включно та 600 грн в день семінару. Входять матеріали для учасників:
список маніпуляційних прийомів і техніки їх нейтралізації; чек-лист “Чи не обдурюю я себе сам”; міні-методичка перевірки достовірності інформації. В підсумку – сертифікат.

Реєструємося на посиланням тут. Контакт – 095 922 1788 (viber). Початок об 11.00. Заняття до 13.00

Відвідати особливий “Квадрат Курбаса”

І хоч “Квадрат Курбаса” оголошував останній свій сет у минулу неділю, проте ще й цієї потішить нас великою тусовкою.

Frankivsk Half Marathon та Квадрат Курбаса об’єднались – це однозначно буде незвичайний вечір, інтригують організатори. Запрошують на 18.00.

А з 19.00 особливий цього разу “Квадрат” продовжить вініл. Дві години ді-джеї з S2DIO – @Dub-Ro та Vitvitski своєю грою на вінілових платівках відтворять атмосферу далеких 1980-х, але таки додадуть сучасного драйву, щоби всі ми змогли добре потанцювати.

Читайте також: У Франківську робитимуть акцент на будівництві підземних парковок

Категорії
Новини
Новини
Loading...