“Покутське яблуко”: на Прикарпатті відбувся етнографічно-фольклорний фестиваль. ФОТО/ВІДЕО

Вчора, 23 вересня, у Снятині пройшов V районний етнографічно-фольклорний фестиваль “Покутське яблуко”. Там приготували з яблук такі смаколики, що задовільнили не тільки смакові рецептори,...

Вчора, 23 вересня, у Снятині пройшов V районний етнографічно-фольклорний фестиваль “Покутське яблуко”.

Там приготували з яблук такі смаколики, що задовільнили не тільки смакові рецептори, але й зір. У фестивалі взяли участь почесні делегації із Польщі та Молдови, – пише Голос України.

Сільгоспвиробники району, які займаються садівництвом, виставили на показ і на продаж плоди нового врожаю, а також продукцію з яблук — соки, консервації та наливки. Господині дивували різноманітними рецептами страв із яблук: варених, запечених, фаршированих.

Були тут і налисники з яблуками, й пироги та пиріжки, та й усяка інша запашна здоба з яблуками. Яблука в карамелі та шоколаді, посипані горішками, — смаколики приваблювали ще й оригінальністю.

Не менше користувалися популярністю й свіжі яблука різноманітних сортів. Адже на Снятинщині, через сприятливі кліматичні умови, садівництво займає чільне місце. Тут мастаки й щодо вирощування саджанців. Є спеціалізовані господарства.

А ще кожне село представило цікаву мистецьку програму. Тож усього на «Покутському яблуку» було досхочу. Голови Снятинської райдержадміністрації Богдан Свіщовський, голова районної ради Іван Угрин, міський очільник Анатолій Шумко привітали гостей, творчі колективи та громади сіл із величною подією – святом барвистої і самобутньої культури покутян.

Читайте також: Папероплетіння: майстриня з Калуша навчилася перетворювати папір у цікаві вироби. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...