Унікальні церкви Верховинського району: на Прикарпатті розпочались зйомки передачі

Телеканал “Еспресо” розпочав зйомки циклу передач про унікальні церкви Верховинського району Івано-Франківської області. Про це повідомляє Еспресо.TV. У  Івано-Франківській області, а саме у Верховинському районі...
Телеканал “Еспресо” розпочав зйомки циклу передач про унікальні церкви Верховинського району Івано-Франківської області.

Про це повідомляє Еспресо.TV.
У  Івано-Франківській області, а саме у Верховинському районі налічується 11 унікальних пам’яток дерев’яної церковної архітектури 17 – початку 20 століть.
Усі церкви діючі, більшість із них знаходяться у задовільному стані тільки завдяки зусиллям місцевої громади.
Люди самостійно збирають гроші на ремонт, щоб підтримувати споруди в належному стані і беруть участь реставрації.
Саме тому, ідея проекту – це не тільки зафільмувати пам’ятки, показавши їхню автентичність, красу, а й показати, як люди бережуть та підтримують культурні надбання своїх предків і як спільна справа гуртує громаду.
Ще в червні 2013 року до списку Світової спадщини ЮНЕСКО було внесено 16 дерев’яних церков Карпатського регіону: 8 – в Україні і 8 – у Польщі. Це стало сенсацію не лише у галузі дерев’яної архітектури, але й в цілому для України, адже раніше у списку було лише три українські архітектурні об’єкти: Софійський собор і Києво-Печерська лавра, ансамбль історичного центру Львова і резиденція митрополитів Буковини й Далмації у Чернівцях.
Категорії
Новини
Новини
Loading...