На Франківщині уперше створюється патронатна сім’я

26 вересня в приміщенні Косівської райдержадміністрації відбулася співбесіда за участю керівництва району щодо створення першої в районі та Івано-Франківській області патронатної сім’ї. У заході...
26 вересня в приміщенні Косівської райдержадміністрації відбулася співбесіда за участю керівництва району щодо створення першої в районі та Івано-Франківській області патронатної сім’ї.

У заході взяли участь представники обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, які забезпечують навчання кандидатів у патронатні вихователі.

На співбесіді була присутня кандидат у патронатні вихователі разом з помічником, які вирішили створити першу в області  патронатну сім’ю. До речі, кандидати успішно пройшли курси навчання у місті Львів.

Слід зазначити, що кандидат у патронатні вихователі активна, ініціативна людина, яка готова допомагати іншим. Тільки завдяки таким якостям функціонування патронатної сім’ї стане можливим.

news-image

Довідково

Сімейний патронат – це професійна комплексна послуга, що передбачає: тимчасовий догляд і виховання дитини, яка опинилася у складних життєвих обставинах та потребує захисту в сім’ї патронатного вихователя, та одночасне надання фахівцями соціальної роботи інтенсивних підтримуючих послуг сім’ї дитини для відновлення її здорового функціонування. Функціонування патронатних сімей збереже за дитиною право виховуватися в сім’ї та зробить процес вилучення менш травматичним. В патронатній сім’ї дитині забезпечуть необхідну підтримку та догляд. В такій сім’ї дитина перебуватиме тимчасово. За цей період соціальні працівники здійснюватимуть ряд необхідних заходів для вирішення складних життєвих обставин, в яких перебуває рідна сім’я дитини. Якщо в сім’ї налагодиться ситуація, дитина повернеться до біологічних батьків. В іншому випадку буде розглядатися питання про влаштування дитини в інші форми сімейного виховання.

Читайте також: У Франківську урочисто відзначили 15-річчя факультету туризму Прикарпатського університету. ФОТО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...