У Галичі презентували проект відновлення собору Успіння Пресвятої Богородиці у Крилосі. ФОТО/ВІДЕО

25 вересня у Народному домі м.Галич відбулася презентація проекту відновлення собору Успіння Пресвятої Богородиці у Крилосі. Як раніше інформували ЗМІ, 30 серпня було визначено переможця проекту із організації благоустрою...

25 вересня у Народному домі м.Галич відбулася презентація проекту відновлення собору Успіння Пресвятої Богородиці у Крилосі.

Як раніше інформували ЗМІ, 30 серпня було визначено переможця проекту із організації благоустрою території Успенського собору у Крилосі. Тоді на розгляд присутнім представили три закодовані графічні проектні пропозиції щодо містобудівного вирішення території довкола і на місці Успенського собору, які, згідно з умовами конкурсу, мали передбачати розташування та архітектурний вигляд престольної кафедри, організацію зон відпочинку, харчування, торгівлі, розташування наметового містечка, комплексного інженерного забезпечення, комфортні умови для людей з обмеженими фізичними можливостями, – пише МІСТО.

 
25 вересня  у Народному домі м. Галич відбулася презентація проекту Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу “Музеєфікація з наступним пристосуванням, реабілітацією фундаментів Собору Успіння Пресвятої Богородиці….”.
 
 
 
Окрім цього, фахівці творчої майстерні Sulyk Architects, що перемогли у конкурсі, презентували також проект “Комплексна організація простору та благоустрій відпустового місця Галицької Чудотворної ікони Матері Божої в селі Крилос Галицького району Івано-Франківської області”.
 
 

Тарас Сулик зазначає, що проект не має на меті відбудовувати фундаменти собору, основне завдання – зберегти те, що є, й створити комфортний простір для всіх людей.

Професор Мирослав Волощук акцентує увагу на тому, що фундаменти собору потребують захисту, а наколишня територія – подальшого дослідження.

Детальніше в сюжеті UA: Карпати:
 
Читайте також:

 
 
 
Категорії
Новини
Новини
Loading...