У Старуні митрополит Володимир Війтишин висвятив чотирьох священиків. ФОТО

27 вересня, коли Церква відзначає Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього, Архієпископ і Митрополит кир Володимир Війтишин завітав на парафію Вознесіння Господнього, що у селі...

27 вересня, коли Церква відзначає Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього, Архієпископ і Митрополит кир Володимир Війтишин завітав на парафію Вознесіння Господнього, що у селі Старуня.

Згідно традиції на церковному подвір’ї владику зустріли парафіяни спільно з парохом прот. Василем Гоголем. Після привітань, ввійшовши до храму, Митрополит очолив Архієрейську Божественну Літургію, – повідомляє прес-служба Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Роздумуючи над Божим словом в часі проповіді, Владика наголосив на значенні Хреста Господнього для нас, християн.

«З поміж усіх різноманітних пам’яток у нас є ця одна дуже дорога пам’ятка, яку ми всі особливо вшановуємо. Це святий Хрест. Його залишив нам Божественний Спаситель, умерши на ньому у Велику П’ятницю, щоб відкупити наші провини і врятувати нас із диявольської неволі. На Хресті Ісус Христос примирив людство із Богом», – зазначає проповідник.

За його словами, Хрест Спасителя, який Господь залишив нам, повсякчасно вказує на Божу Любов. Коли наші родичі минуться і друзі про нас забудуть, коли світ відречеться, тоді Святий Хрест буде наймилішим, буде осолоджувати наші сльози.

Згідно Чину поставлення ієрея, після Великого входу кандидати до священства Маркіян Букатчук, Зореслав Михайльонко, Ців’юк Петро та Іван Горнецький після трьох обходів довкола престолу, зачитали визнання віри. Опісля Владика Володимир прочитав молитви ієрейських свячень. Відтак нововисвячені ієреї були облечені у священичі ризи: епітрахиль, пояс, нарукавники та фелон, а також отримали служебник та чашу. Після чого вони стали до престола і далі з усіма священиками відправляли Божественну Літургію.

Після Служби Божої Митрополит Володимир привітав нововисвячених ієреїв та побажав їм святого та ревного служіння. Владика також привітав батьків та родину новоієреїв та подякував за виховання своїх синів та пожертву їх Богові.

Згодом, від імені новоієреїв, о. Петро Ців’юк подякував Богові та Архієрею за дар покликання священичого служіння, подякував батькам за дар життя і виховання, отцям-настоятелям з Івано-Франківської духовної семінарії за їх вкладену працю у формації священнослужителів, а також усім, хто спричинився до їхнього покликання.

Як знак вдячності, нововисвячені ієреї подарували Митрополиту Володимиру портрет Блаженнішого Любомира Гузара, який був святителем Владики Володимира.

Опісля Архієрей привітав священнослужителів з величним святом у їхньому житті та побажав святого і бездоганного священства.

На завершення Митрополит вручив грамоту отцю-пароху, Василю Гоголю з нагоди 5-ї річниці освячення храму, за його наполегливу працю та вагомий внесок для добра парафії.

Читайте також: У Галичі презентували проект відновлення собору Успіння Пресвятої Богородиці у Крилосі. ФОТО/ВІДЕО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...