Прикарпатські школярі відпочиватимуть в “Артеку” та “Молодій гвардії”

Відбулася нарада щодо оздоровлення та відпочинку дітей під головуванням заступника голови облдержадміністрації Богдана Кобилянського. У ній взяли участь заступники голів райдержадміністрацій, міських голів міст...

Відбулася нарада щодо оздоровлення та відпочинку дітей під головуванням заступника голови облдержадміністрації Богдана Кобилянського.

У ній взяли участь заступники голів райдержадміністрацій, міських голів міст обласного значення та представники місцевих структурних підрозділів, які здійснюють повноваження щодо оздоровлення, представники департаментів соціальної політики, освіти, науки та молодіжної політики ОДА, обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

У зв’язку з прийняттям постанови Кабінету міністрів України від 04.04.2018 № 241 «Про внесення змін до порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для організації та підтримки, в дитячих центрах «Артек» і «Молода гвардія», розпорядженням облдержадміністрації від 30.07.2018 № 412 затверджено нову редакцію положення департаменту соціальної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації, яким передбачено повноваження щодо оздоровлення та відпочинку дітей.

На 25 вересня 2018 року триває робота щодо укладання між департаментом соціальної політики та Мінсоцполітики договорів про організацію направлення дітей для оздоровлення та відпочинку до дитячих центрів «Артек» і « Молода гвардія». Відповідно до законодавства умови вказаного договору застосовуються до відносин, які виникли між сторонами, з 17 вересня 2018 року.

З 2019 року заплановано передати департаменту соціальної політики решту повноважень стосовно літнього відпочинку дітей, в тому числі державної атестації місцевих оздоровчих закладів.

Читайте також: Івано-Франківську вручили найвищу нагороду Ради Європи

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...