Він справжній патріот рідної землі, – викладачі та студенти вшанували пам`ять Романа Гурика. ФОТО

2 жовтня,Роману Гурику мало б виповнитися 24 роки… Ректорат університету, викладачі, студенти та працівники  традиційно вшанували пам’ять студента філософського факультету Прикарпатського національного університету, Героя...

2 жовтня,Роману Гурику мало б виповнитися 24 роки… Ректорат університету, викладачі, студенти та працівники  традиційно вшанували пам’ять студента філософського факультету Прикарпатського національного університету, Героя Небесної Сотні, Героя України Романа Гурика. Юнак пішов із земного життя, маючи лише 19 років.

Роман Гурик загинув в 2014 році на Євромайдані під час зіткнень на вулиці Інститутській від кулі снайпера у скроню. Похований у Меморіальному сквері в Івано-Франківську, поряд із могилами Січових Стрільців, інформує прес-службу ПНУ.

“Подвиг Романа уособлює боротьбу всіх студентів і викладачів за незалежність України. Пам’ятаємо про Романа, пам’ятаємо про тих, хто віддав своє життя за Україну в усі часи боротьби за українську державність”,- зазначив ректор університету Ігор Цепенда.

Покладанням квітів до пам`ятної стелли та хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять Героя Небесної Сотні, Героя України Романа Гурика.

“Роман Гурик дуже часто на устах студентства. Він був цілеспрямованим і впевнено йшов до своєї мети. Мав завжди свою думку і відстоював її. Він справжній патріот рідної землі. Роман і його героїчний подвиг є добрим прикладом для мене особисто, і для усіх нас – студентів”, – сказав студент філософського факультету Володимир Гошків.

Читайте також: Франківський АТОвець після війни і пожежі мешкає в жахливих умовах. ФОТО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...