У франківських школах хочуть поставити камери відеоспостереження. ВІДЕО

В Івано-Франківську директори шкіл просять встановити відеоспостереження по периметру навчальних закладів.  Зараз, кажуть освітяни, в цьому є велика потреба. Останньою краплею стало пошкодження майданчиків...

В Івано-Франківську директори шкіл просять встановити відеоспостереження по периметру навчальних закладів.

 Зараз, кажуть освітяни, в цьому є велика потреба. Останньою краплею стало пошкодження майданчиків зі штучим покриттям в одній із ЗОШ. Найперше, наглядом потрібно забезпечувати школи у великих мікрорайонах, йдеться у сюжеті “Каналу 402“.

“Є школи, які розташовані у мікрорайонах, і на їх територію у вечірній час ходять люди різної поведінки, інколи неадекватної. Щоб забезпечити правильний і безпечний процес, я думаю, що встановлені камери будуть дисциплінувати наших громадян щодо поводження на шкільних територіях. Територія шкіл – це є комунальна власність, і її треба берегти”, – коментує головний освітянин міста Ігор Максимчук.

Так, у ЗОШ №11 камери почали встановлювати ще 5 років тому. Наразі територія школи під наглядом 35 відеопристроїв. За словами директорки Наталії Романишин, такі інновації значно спростили життя. За їх допомогою відстежують, хто хуліганить чи шкодить шкільне майно.

Коли встановлять відеонагляд в освітніх закладах міста, наразі невідомо, адже питання поки що лише вивчають.

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...