Працівники поліції Прикарпаття навчають “дорожньої азбуки” дітей. ФОТО

Навчити неповнолітніх правил безпечної поведінки на вулично-дорожній мережі та потурбуватися про створення безпекового середовища для юних учасників дорожнього руху – завдання, про які зобов’язані...

Навчити неповнолітніх правил безпечної поведінки на вулично-дорожній мережі та потурбуватися про створення безпекового середовища для юних учасників дорожнього руху – завдання, про які зобов’язані подбати батьки, педагоги та поліція, щоб звести до мінімуму кількість випадків травмування та загибелі дітей внаслідок автопригод.

Прикарпатські поліцейські спільно з освітянами здійснюють комплексну профілактичну роботу, спрямовану на запобігання дитячому дорожньо-транспортному травматизму. Працівники поліції, зокрема, проводять тематичні заняття з школярами, навчають «дорожньої азбуки» дошкільнят, проводять різноманітні акції, покликані дисциплінувати неповнолітніх пішоходів та велосипедистів.

Разом з тим, щоб діти почувалися в дорожньому русі безпечно, недостатньо зусиль лише правоохоронців і освітян. Для цього потрібна свідома підтримка суспільства і власний приклад виконання Правил дорожнього руху дорослими, передусім батьками.

Слід зауважити, що діти здебільшого отримують в автопригодах травми в якості пасажирів.  Зважаючи на це, відповідальнішими потрібно бути і водіям, які перевозять неповнолітніх. Також особливо обережно треба кермувати під час руху біля шкіл та дитячих садочків,  адже поведінка дітей на вулиці може бути непедбачуваною.

Читайте також: На Прикарпатті 195 чоловіків постраждали від домашнього насильства

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...