Костюмована хода, книжковий ярмарок та йога-марафон: як провести вихідні у Франківську

Поки холод трохи відступив, час насолодитися сонячним барвистим осіннім теплом. Обов’язково у цей неймовірний вікенд потрібно поринути у світ фентезі. З цього приводу можна...

Поки холод трохи відступив, час насолодитися сонячним барвистим осіннім теплом. Обов’язково у цей неймовірний вікенд потрібно поринути у світ фентезі. З цього приводу можна і вбратися у костюм улюбленого косплей-героя, прогулятися вулицями міста, ще й можливо нагороду отримати.

Про те, як не змарнувати час на вихідних, пише Курс.

3-годинний йога-марафон

Якщо швиденько зібратися, то можна встигнути на безкоштовний йога-марафон.

Десяток висококваліфікованих майстрів змінюватимуть один одного в цільному, добре продуманому потоці вправ, який адаптований як для початківців, так і для людей в темі.
Ціль заняття:
– продемонструвати всестороннє заняття йоги, цільно пропрацювати тіло;
– і як бонус, ми вас навчать як освоїти поздовжній шпагат.
Опісля заняття, спеціально запрошена гостя із Києва Юлія Степура, у форматі міні лекції, розкаже “Секрети Аюрведи на кожен день”. Це древньоіндійська медицина, яка тісно повязана із йогою. Основна направленість аюрведи, це профілактика захворювань. Організатори обіцяють й інші бонуси, про які можна буде дізнатися вже на марафоні.


Де: сш “Олімп”, вулиця Сахарова, 38.

Коли: 6 жовтня, 11:00.

Ціна: безкоштовно. Реєстрація за посиланням >>

Поринути у світ фентезі

Цілий тиждень в Івано-Франківську триває фестиваль фентезі “Брама”. Кульмінація дійства відбудеться саме у цей вікенд.

Протягом двох днів на базі Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника від ранку проходитиме книжковий ярмарок. Відвідувачі зможуть обрати цікаві лекції та презентації. З переліком можна ознайомитись за посиланням >>.   

О 18 годині в обласній філармонії  покажуть середньовічну музичну виставу  Rosa das Rosas.

А через годину у Персій сімейній ресторації Мулярових проведуть тематичний ГлуздоГерць вигаданих світів-2.

У неділю, 7 жовтня, відбудеться все найяскравіше! О 14.00 годині від Прикарпатського університету (вхід з вулиці Шевченка, 57) відбудеться костюмована “Хода Брамників”. У неймовірних фантастичних костюмах учасники рушать до Вічевого майдану, звідки перейдуть до Драмтеатру.

На Вічевому майдані буде майстер-клас зі старовинних танців (Львівський ансамбль старовинної музики “Kings & Beggars”, Студії старовинного танцю “Джойссанс” та “Beltaine”).

З 16 години у драмтеатрі розпочнеться конкурс косплею, на якому змагатимуться феєричні костюми учасників.

Там же відбудеться фінальна церемонія нагородження переможців конкурсу фентезі-оповідань “Брама”. Вони отримають також символічний ключ “Брами”.

Концертна шоу-програма передбачає: фестивальний оркестр “Брама”, рок-вар’яте КораЛЛі – трембіта, сопілка і карпатський рок у супроводі оркестру, Павло Табаков. Програму Табакова раніше чули у Львові, Києві, а також у кількох містах сусідньої Польщі.

Родзинка концерту Павла Табакова в Івано-Франківську 7 жовтня в тому, що до команди співака на сцені Драмтеатру ім. І. Франка приєднається Івано-франківський фестивальний оркестр. І такими потужними музичними силами Табаков представить франківцям хіти українською, французькою, англійською та італійською мовами.

Романтика, драйв і позитивний настрій для всіх присутніх гарантовано! 

У фойє театру можна буде переглянути виставку картин київської художниці Ольги Демещенко. 
Зафіксувати мить можна буде у яскраввій фотозоні.

Буде і вручення нагород переможцям конкурсу косплею.

Де: Франківський драмтеатр, головна сцена, вул. Незалежності, 42.

Коли: 7 жовтня, 17:00.

Ціна: безкоштовно.

Нарешті в театр

Як писав КУРС, 2 жовтня у Франківському драмтеатрі стартував театральний сезон. Після літньої перерви актори тішитимуть глядачів як вже раніше напряцьованим репертуаром, так і новими постановками. Цими вихідними глядачі зможуть подивитися дві вистави про любов.

Тож, сьогодні, 6 жовтня, гостросюжетна чорна комедія “Любов до гробу” змусить сміятися до сліз.

Неймовірна жінка вміє наповнити життя чоловіка, якого кохає. Вона щедра, пристрасна. Вона віддає всю себе цілковито. Від неї нікуди не дітися. Якщо ви намагаєтеся бути терплячим, вас звинувачують у холодності. Якщо ви відмовчуєтеся у відповідь на провокації, то ви автоматично стаєте “безсердечним монстром, що зіпсував усе її життя”. І боронь Боже сказати чого зайвого, тоді вже знайте – ця інформація тепер працює проти вас. Все, ви в пастці! Але, на щастя, італійський драматург Альдо Ніколаї знайшов вихід. Попереджаємо, метод негуманний, тому секретний. Після перегляду прохання не розголошувати.

Де: Франківський драмтеатр, вул. Незалежності, 42.

Коли: 6 жовтня, 18:00.

Ціна: 40-150 грн.

У неділю, 7 жовтня, світ магічних снів та діалог почуттів “Кохання з присмаком дощу” знов на камерній сцені Франківського драмтеатру.
Він і Вона давно шукають одне одного, але бачаться лише уві сні, зустрітися в реальному житті їм не вдається. То що ж вони оберуть – реальність, в якій безнадійно приречені безкінечно шукати одне одного чи щасливе життя разом у солодкому сні про кохання? А може сила їхнього кохання виявиться потужнішою за нещадну іронію долі? Важко щось передбачити, адже це Габріель Гарсія Маркес і його “магічний реалізм”.

Де: Франківський драмтеатр, камерна сцена, вул. Незалежності, 42.

Коли: 7 жовтня, 18:00.

Ціна: 80 грн.

Читайте також: Франківка спростовує міф про те, що мотоцикли не для жінок. ФОТО

Категорії
РОЗВАГИ
Новини
Loading...