В українській частині Карпат хочуть збудувати вітрову електростанцію. ІНФОГРАФІКА

Фундатори проекту будівництва вітрової електростанції на Закарпатській Полонині Боржава – ТОВ «Атлас Воловець Енерджі», вони вважають, що розташування на ній вітряків сприятиме розвитку туристичної...

Фундатори проекту будівництва вітрової електростанції на Закарпатській Полонині Боржава – ТОВ «Атлас Воловець Енерджі», вони вважають, що розташування на ній вітряків сприятиме розвитку туристичної галузі у регіоні.

Боржава – найдовша високогірна полонина в українській частині Карпат. Це – один з найбільш мальовничих куточків Українських гір і водночас – один з найлегших туристичних маршрутів, що привертає сотні тисяч відвідувачів щороку, – пише “Місто”.

Інвестори хочуть розмістити на гребені Боржавського хребта 34 вітряки висотою до 180 метрів, а також трансформаторної підстанції, розподільчих пунктів, складів та інших об’єктів. Схили та вершини будуть зруйновані земляними роботами з вирівнювання будівельних майданчиків, прокладання доріг і траншей для кабелів.

Побудова вітрової електростанції на Полонині Боржава поставить хрест на туристичному розвитку прилеглих районів, адже туристи навряд чи будуть приїжджати, щоб дивитись на промисловий об’єкт замість первозданної природи.

Ми вважаємо, що для зведення цієї вітроелектростанції має бути знайдена альтернативна територія – така, що вже зазнала антропогенного впливу, і будівництво ВЕС не призведе до її суттєвого пошкодження. Зокрема, це можуть бути деградовані сільськогосподарські угіддя або землі запасу.

На полонині Боржава ВЕС не має бути! Це природоохоронна територія, вона має забезпечувати збереження цінних природних комплексів, – йдеться у повідомлені від активістів.

На картинці представлена лише частина проекту. План представляє собою лінію вітрогенераторів, які будуть простягатись на 30 км і охоплювати практично всю полонину.
Вітряки мають висоту, як три 16-поверхівки.

Їх буде видно з цілого ряду популярних туристичних маршрутів не лише української частини Карпат, але і з сусідніх країн.

Результат пошуку зображень за запитом "summit"

Читайте також: На Богородчанщині рятувальники вже більше тижня шукають зниклого грибника

Категорії
Новини
Новини
Loading...