Гроші є – вони стоять на рахунках олігархів, – Марцінків вийшов до протестувальників. ФОТО/ВІДЕО

Сьогодні, 9 жовтня, працівники агропромислового комплексу, медичної і освітньої сфери пікетують адмінбудівлю в Івано-Франківську. На пікет з’їхались представники профспілок зі всієї області. Люди проти...

Сьогодні, 9 жовтня, працівники агропромислового комплексу, медичної і освітньої сфери пікетують адмінбудівлю в Івано-Франківську.

На пікет з’їхались представники профспілок зі всієї області. Люди проти рішень влади щодо підвищення ціни на газ, електроенергію, товари першої необхідності, пише МІСТО.

“Вимагаємо погасити заборгованість по оплаті праці, припинити економію на людській праці, встановити розмір прожиткового мінімуму 5167 гривень, 2840 – мінімальний розмір пенсії, 7100- мінімальна оплата праці. Крім того, не допустити підвищення цін на газ, тарифів на електроенергію та споживчі товари, забезпечити виключення з розміру мінімальної оплати доплат, надбавок,винагород, зупинити державне рейдерство”, – звертаються до влади протестувальники.

Представник від культури Валентина Ковальська зауважує, що у філармонії купляють інструменти за власні кошти. Країна, яка не будує культуру будує тюрми.

До мітингуючих вийшов міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків та пояснив ситуацію.

“Місто Івано-Франківськ немає заборгованості перед лікарями та вчителями. Маємо кредит на 300 млн. гривень на виплату заробітної плати. Проект наступного року ще гірший. Кошти на оплату праці будуть йти в руки кандидатам у депутати. Гроші є. Їх треба просто пошукати. Вони стоять на рахунках олігархів. Як міський голова, я ніколи не піду на закриття навчального закладу”, – коментує Марцінків.

Міський голова зазначив, що нещодавно відвідував геріатричний пансіонат, працівники якого отримують лише 2700 грн на руки.

“По сфері охороні здоров’я з липня немає коштів на виплату оплати праці. Сім разів було підвищення цін на електрику. Ми повинні бути разом, спільно. За тиждень буде сесія міської ради і ми підтримаємо ці рішення. Шукати внутрішні резерви в Рогатині та по області – це неможливо. Мізерну зарплату уряд має виплачувати вчасно. Ця неукраїнська влада нашими руками зробить те, що не зробив Янукович та Азаров”, – додає міський голова.

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...