Доцент Прикарпатського університету отримав звання “Заслуженого юриста України”

Заступникові директора навчально-наукового юридичного інституту, доценту кафедри кримінального права Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника присвоїли почесне звання “Заслужений юрист України”. Про це йдеться...

Заступникові директора навчально-наукового юридичного інституту, доценту кафедри кримінального права Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника присвоїли почесне звання “Заслужений юрист України”.

Про це йдеться в указі президента №300/2018.

Звання присвоїли доценту Юрію Микитину, – пише Фіртка.

Довідково:

У 2005 році закінчив Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника за спеціальністю правознавство.

Микитин Ю.І. у 2005 р. зарахований до аспірантури Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника за спеціальністю 12.00.09 – кримінальний процес та криміналістика; судова експертиза; оперативно-розшукова діяльність. До цього працював в Івано-Франківському міському суді. Одночасно з навчанням в аспірантурі займався правозахисною діяльністю, в тому числі у професійному об’єднанні «Юридичний центр» на посаді помічника адвоката, пройшов стажування у Польському центрі медіації (м. Варшава).

У 2007-2008 рр. – асистент кафедри теорії та історії держави і права Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника. З вересня 2008р. – старший викладач кафедри кримінального права.

З 2008 р. отримав право на заняття адвокатською діяльністю.

З жовтня 2008 р. і до цього часу  – заступник директора Юридичного інституту Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника.

У квітні-травні 2009 р. пройшов стажування у вищих навчальних закладах, органах правої системи, управління кантонів Женеви і Цюріха Швейцарської конфедерації.

Протягом жовтня-листопада 2010 р. – стажування в США за програмою «Відкрити світ», напрямами «Право», «Освіта».

8 вересня 2010 р. захистив кандидатську дисертацію на тему «Відновне правосуддя у кримінальному процесі: міжнародний досвід та перспективи розвитку в Україні» в спеціалізованій вченій раді Національної академії прокуратури України.

З грудня 2010 р. – доцент кафедри кримінального права Юридичного інституту Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника.

17 травня 2012 р. надано вчене звання доцента.

З 2013 р. – провідний фахівець навчально-наукової лабораторії з дослідження проблем політики у сфері боротьби зі злочинністю Науково-дослідного інституту вивчення проблем злочинності ім. В.В. Сташиса Національної академії правових наук України.

З 2014 р. – заступник відповідального секретаря приймальної комісії Університету, а з 2017 р. відповідальний секретар приймальної комісії.

Протягом 2005-2016 рр. – отримав перемогу у понад десяти міжнародних грантових конкурсах з прав людини, відновного правосуддя, медіації Європейської комісії, Інституту міжнародних відносин США, Швейцарської агенції розвитку і співробітництва, Агентства з міжнародного розвитку (USAID), Шведського товариства миру та арбітражу (SPAS), Українського центру порозуміння та інших організацій.

Протягом 2010-2016 рр. залучався як тренер, викладач з підготовки суддів, прокурорів, адвокатів, працівників органів поліції, органів місцевого самоврядування  у м. Києві, м. Івано-Франківську.

Основна сфера наукових зацікавлень Микитина Ю.І. – відновне правосуддя, альтернативи розв’язання правових конфліктів, кримінальне право, кримінальний процес, кримінально-виконавче право. Автор законопроектів у сфері медіації, відновного правосуддя. Як експерт у цій сфері, постійно залучається до науково-практичних заходів Верховним Судом України, Генеральною прокуратурою України, Національною асоціацією медіаторів України.

Автор більш як п’ятдесяти публікацій з проблем захисту прав і свобод людини, відновного правосуддя, медіації, кримінального процесу, кримінально-виконавчого права.

Микитин Ю.І. є відповідальним секретарем збірника наукових статей «Актуальні проблеми вдосконалення чинного законодавства України»,  що належать до фахових видань у сфері права.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: На Верховині запрошують до спільного малювання муралу. ВІДЕО

Категорії
Новини
Новини
Loading...