Під час першого батьківського форуму говорили про роль сім’ї в освітньому процесі

11 жовтня у Франківському драмтеатрі провели перший батьківський форум “Дитина як найвища цінність”. Як розповідає директор департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради Ігор...

11 жовтня у Франківському драмтеатрі провели перший батьківський форум “Дитина як найвища цінність”.

Як розповідає директор департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради Ігор Максимчук, цей захід – ініціатива міського голови. інформує Галка.

“На форумі розглядатимемо питання співпраці між батьками і вчителями в різних аспектах. Зокрема духовне, патріотичне виховання, заходи для покращення здоров’я дітей”

Ігор Максимчук запевняє, що у світлі нового Закону України “Про освіту” роль батьків у освітньому процесі значно зростає.

“Це наріжний камінь нашої співпраці, проте ми плануємо продовжувати й розвивати її. Виховання насамперед починається в сім’ї, аж потім у школі”, – переконує Максимчук.

Як розповідає міський голова Руслан Марцінків:“Плануємо надалі проводити такі форуми, проте не настільки масово: по мікрорайонах, аби батьки двох-трьох шкіл збирались і обговорювали проблеми.”

Голова батьківського комітету Крихівецької загальноосвітньої школи пані Марина розповідає, що деякі предмети, на її думку, є зайвими, адже навантажують дітей.

“Також хотілося б камери відеонагляду чи перепустки у нашій школі, для посилення безпеки дітей.”

Освітнім процесом жінка задоволена, каже, що є багато позитивних змін.

“Моя донька навчається в школі, в часи мого навчання на початку 90-их було суворе ставлення до учнів, а зараз педагоги молоді, стосунки між педагогами та учнями – дружні”

Організатори зазначають, що на захід прийшли близько 700 батьків.

“Освічена дитина – це майбуття, в яке вкладаються батьки”, – підсумовують організатори.

Читайте також: Будьте обережні: телефонні шахраї знайшли новий спосіб виманювання грошей

Категорії
Новини
Новини
Loading...