Взимку в Карпатах запрацює новий рятувальний притулок

З кінця листопада садиба “Хата на Струнгах” запрацює не тільки як комерційний проект, а й як рятувальний притулок з двома аварійними місцями для потерпілих....
З кінця листопада садиба “Хата на Струнгах” запрацює не тільки як комерційний проект, а й як рятувальний притулок з двома аварійними місцями для потерпілих.

Про створення такого закладу у мережі повідомиводин із організаторів, уродженець Яремче, Богдан Фаштрига, Крім того, співорганізаторами виступили Олексій Тригуб’як і Петро Полковніков, пише Бліц-Інфо.

Притулок розташований в районі села Ділове на Закарпатті, за 2 кілометри від Румунії, між Раховом і Солотвино.

Богдан Фаштрига зазначає, що цієї зими у притулку обов’язково буде хтось із команди.

“У нас буде київстарівський номер телефону і рація на частоті 450.450. Після отримання повідомлення про надзвичайну ситуацію ми одразу зможемо приступати до рятувально-пошукових робіт в межах української частини масиву. Дуже багато планів по співпраці з сусідами-румунами, розвитку споту вцілому, спрощенні комунікації з селом (дорога) та довколишнім світом (інтернет)”,- пише прикарпатець.

Зокрема, за словами чоловіка, “Хата на Струнгах” обіцяє бути найкомфортнішим гірським притулком.

“Хата працюватиме як найкомфортніший вітчизняний гірський притулок, де постійно буде два гіди та адміністратор, що забезпечуватимуть насичену програму (катання, скітур, альпсемінари, лавинні тренінги), харчування (тут ми завжди на висоті), функціонування генератора (як мінімум дві години на добу), сауну на 1460 мнрм щовечора, і комфортну температуру всередині притулку”,- стверджує Фаштрига.

Читайте також: Як міський голова Івано-Франківська готує місто до зими

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...