Міністр культури відкрив дні українського кіно в Івано-Франківську. ФОТО

Сьогодні, 17 жовтня, в Івано-Франківську відбулося відкриття та прес-конференція за участю творчої групи фільму “Позивний “Бандерас”. Презентація фільму відбулася у рамках днів українського кіно....

Сьогодні, 17 жовтня, в Івано-Франківську відбулося відкриття та прес-конференція за участю творчої групи фільму “Позивний “Бандерас”.

Презентація фільму відбулася у рамках днів українського кіно. На відкриття завітав і сам міністр культури України Євген Нищук, інформує WestNews.

“Передусім сердечно вітаю Івано-Франківськ. Я дуже радий, що поміж з багатьох напрямків держава підтримує кінематограф. Дуже радий, що домігся великої прогресії у частині фінансування у сфері кіно. Дні українського кіно – це ті фільми, які створені за останні рік-півтора. Це фільми про наболіле у різних жанрах”, – наголосив міністр.

Крім того, Євген Нищук додав, що історія позивного «Бандерас» перевертає дуже багато міфів. Цей фільм в жодному разі не пропагандистського характеру, а має на меті розкрити героя та його прототипи.

В рамках дня українського кіно покажуть п`ять стрічок. Зокрема, це “Позивний “Бандерас”, “Таємний щоденник Симона Петлюри”, “Донбас”, “Шляхетні волоцюги”, “Казка про гроші”.

“Ми зробили цей фільм для українського глядача. Він про війну – трагічну частину нашого життя. Але крім того, він і про життя, кохання, дружбу. Франківськ для мене це рідне місто. Сподіваюся, що між фільмом і франківським глядачем виникне диво і ви відчуєте все що закладено у фільмі”, – додав режисер фільму Заза Буадзе.

Читайте також: Діти зі Сходу України станцювали просто на пероні Івано-Франківського вокзалу. ВІДЕО

Категорії
РОЗВАГИ
Новини
Loading...