Богородчанська школа стала учасником програми “Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів”

Богородчанська ЗОШ І-ІІІ ст. №2 стала учасником програми «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів». «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів» – унікальна...

Богородчанська ЗОШ І-ІІІ ст. №2 стала учасником програми «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів».

«Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів» – унікальна трирічна соціальна програма, яка реалізується Центром «Розвиток КСВ» та Mondelēz International Foundation, – про це йдеться в повідомленні на офіційній Facebook сторінці Богородчанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.№2.

Програма має на меті сприяти розвитку здорового харчування, фізичних активностей та свідомого ставлення школярів до власного здоров’я. Для цього протягом наступних трьох років буде залучено більше ніж 17 500 дітей у понад 500 школах по всій Україні. Результати пілотного проекту Healthy Schools справді вражають: 73 школи, 16 тис. дітей, вчителів, батьків, які долучилися, 5 шкіл, які одержали гранти, і 36 переможців, тому що кожна школа у фіналі – справжній переможець і драйвер таких потрібних і важливих для нашої країни змін». 

В рамках Програми розробляються рекомендації для закладів освіти щодо реалізації активностей та створюється спільнота відповідальних закладів, що сприяють здоров’ю учнів. П’ять найактивніших шкіл у фіналі Програми отримають гранти на закупівлю обладнання для STEM*-лабораторій (*STEM: S-science, T-technology, E-engineering, M-mathematics).

Пріоритети програми:

– набуття та засвоєння учнями нових знань про здоровий спосіб життя;

– популяризація раціонального харчування та концепції “здорового дизайну” рекреацій та приміщень де перебувають і харчуються діти;

– впровадження нових форм організації тематичного дозвілля учнів;

– створення спільноти закладів загальної середньої освіти, що популяризують здоровий спосіб життя.

Спільнота «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів» надзвичайно активна і реалізує сотні креативних ідей із залученням діток до здорового способу життя у своїх закладах.

Читайте також: У Богородчанах митрополит Володимир Війтишин освятив храм та відділення Карітасу. ФОТО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...