На Франківщині в одній із шкіл перед початком занять виконуватимуть молитву та гімн України

Днями голова Брошнів-Осадської ОТГ Назарій Іванів з метою патріотично-духовного виховання дітей видав нове розпорядження. Про це йдеться в дописі Брошнів-Осадська об’єднана територіальна громада. Це розпорядження...

Днями голова Брошнів-Осадської ОТГ Назарій Іванів з метою патріотично-духовного виховання дітей видав нове розпорядження.

Про це йдеться в дописі Брошнів-Осадська об’єднана територіальна громада.

Це розпорядження зобов’язує всіх директорів освітніх закладів Брошнів-Осадської ОТГ забезпечити:
– виконання Державного Гімну України щотижня перед початком занять; 
– використовувати технічні засоби для відтворення аудіозапису Державного Гімну України в кожному кабінеті зокрема або ж в межах цілого закладу
– промовляння молитви;
– вшанування пам’яті загиблих за незалежність та цілісність держави хвилиною мовчання щотижня після виконання Державного Гімну України.

За інформацією Міністерства освіти України загальнодержавного закону про виконання державного гімну у школах поки що немає. Проте будь-яка окрема область, органи місцевого самоврядування може видати відповідне розпорядження для освітніх закладів на своїй території. Це не заборонено. Навіть більше, таке правило може запровадити для себе навіть будь-який освітній заклад.

Слід зазначити, що на сьогодні за даними опитування, проведеного фондом “Інтеграція”, лише 35 % українців можуть правильно назвати перші чотири рядки гімну країни. Така ситуація, очевидно, скоро повинна змінитися.

Читайте також: В Івано-Франківську відбудеться День Духовної віднови для подружніх пар. ПРОГРАМА

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...