У Франківську відбувся з’їзд мирян з цілого Прикарпаття. ФОТО/ВІДЕО

У зустрічі взяло участь понад 60 осіб з різних куточків Франківщини. Усіх об’єднала спільна тема – “Як бути святим у сучасному світі?”. Сьогодні, 20...

У зустрічі взяло участь понад 60 осіб з різних куточків Франківщини. Усіх об’єднала спільна тема – “Як бути святим у сучасному світі?”.

Сьогодні, 20 жовтня в приміщенні Івано-Франківської Духовної семінарії, що по вул. Василіянок, 64, відбувся з’їзд мирян Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ. Цьогорічна тема зустрічі присвячена покликанню до святості сьогодні, – повідомляє Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ.

Розпочали з’їзд із молитви молебня до Пресвятої Богородиці, яку очолив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин, у співслужінні отців, які відповідали за з’їзд. Звертаючись з вітальним словом до присутніх, Владика наголосив на тому, що неможливо уявити Церкву без мирян, а тому їхню місію в парафіяльній спільноті, власне, й хочуть переглянути владики Синоду Єпископів УГКЦ.

«Маємо велике бажання почути Вас, щоби спільно випрацювати стратегію, яка буде корисною для кожного, хто хоче бути святим», – мовив Митрополит.

Після спільної молитви Голова комісії у справах мирян о. Микола Крушец представив учасникам розпорядок зустрічі. Опісля вони мали можливість послухали 3 доповіді. Їх почергово виголосили о. Ярослав Тимішак – Головний духівник ІФДС, прп. о. Йосафат Хаймик ЧСВВ – ігумен монастиря оо. Василіян та о. Йосафат Бойко ВС – синкел у справах монашества Івано-Франківської Архієпархії.

Всі вони старалися донести до присутніх думку про те, що святість можлива і сьогодні, адже до неї покликаний кожен, хто живе на землі.

Церква – дім Божий, який допомагає ставати святими. В нашому календарі кожного дня згадуємо чимало святих. Часто думаємо, що святими можуть бути лише священики чи єпископи. Але священику часто важче спастися. Ми всі покликані бути святими – це ціль нашого життя на землі», – розповів о. Ярослав Тимішак, відкриваючи тему «Що Святе Письмо говорить про святість».

В свою чергу о. Йосафат Хаймик представив тему «Святоотцівська традиція про святість».

Ми тоді подібні до Бога, не коли не маємо гріха, а коли чинимо добро. Святість це конкретна річ, яку ми мусимо осягнути. Маємо вже протоптану дорогу тієї святості, по якій трохи легше йти до цієї мети“, – вважає о. Хаймик.

Останню доповідь виголосив о. Йосафат Бойко. Він звернув свою увагу на листи Праведного Митрополита Андрея Шептицького, в яких йдеться про святість та покликання мирян.

Після основних доповідей відбулася праця в групах, де кожен присутній мав можливість висловити позицію громади, яку представляє.

По завершенню серед найактивніших учасників, було проведено відбір делегатів на ІІІ з’їзд мирян УГКЦ, який відбудеться в Києві.

Читайте також: На Франківщині в одній із шкіл перед початком занять виконуватимуть молитву та гімн України

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...