Калуський паб узяв участь в гастрономічному проекті “13 шефів”. ФОТО

Піца-паб «Кукурузза» взяв участь у гастрономічному проекті «13 шефів». Учасники проекту влаштовують кулінарні вечори, на яких шеф-кухарі готують певний набір страв для своїх колег....

Піца-паб «Кукурузза» взяв участь у гастрономічному проекті «13 шефів». Учасники проекту влаштовують кулінарні вечори, на яких шеф-кухарі готують певний набір страв для своїх колег.

Його мета — обмін між шефами набутим досвідом і знаннями.

Проект «13 шефів» існує вже третій рік. І станом на сьогодні у ньому беруть участь шість міст. Це Харків, Дніпропетровськ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ та Вінниця. А тепер — і Калуш. Наприкінці року відбувається Гала-вечеря, на якій підбивають підсумки проекту та визначаються найгастрономічніші вечері, інформують «Вікна».

За словами куратора проекту «13 шефів» Тетяни Одновол, цей захід не є конкурсом або змаганням. Він, насамперед, є платформою для розвитку. Завдання організаторів — популяризувати українську кухню, а не тільки готувати закордонні страви.

У Калуші свою майстерність продемонстрували шеф-кухар піца-паб «Кукурузза» Ірина Козак та бармен закладу Іван Солинський. Усі присутні мали змогу посмакувати і оцінити п’ять страв у поєднанні з напоями. Першим був поданий салат з телятиною, шпинатом та горіховим соусом з вишневою настоянкою. Другою стравою був бограч з грушевою настоянкою, третьою — скумбрія з овочами в поєднанні з лимонною настоянкою з імбирем, четвертою – індичка з гарбузовим пюре з настоянкою з журавлини. На десерт − запропонували запечене яблуко з обліпиховим морозивом та з банановою настоянкою.

Після подання кожної страви шефи задавали своїм колегам запитання, а ті в свою чергу повинні були пояснити свої кулінарні рішення.

Наприкінці вечора шеф-кухарі шляхом таємного голосування оцінювали атмосферу закладу, поєднання страв із напоями, локальність і креативність шефа.

Читайте також: Пишні та величні: калушанка виготовляє вінки у вигляді корон. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...