Як закохані прикарпатці приручили єнота. ФОТО

Люди заводять вдома котиків, аби мурчали. Чи собак, аби охороняли територію. Хтось любить папуг чи хом’ячків. Команда OGOGO! знайшла прикарпатське подружжя Артема Сухаря та...

Люди заводять вдома котиків, аби мурчали. Чи собак, аби охороняли територію. Хтось любить папуг чи хом’ячків.

Команда OGOGO! знайшла прикарпатське подружжя Артема Сухаря та Маргарити Войтко, які живуть із єнотицею. Чому вони обрали таку незвичну тваринку, та як доглядати за нею – читайте далі.

-Як так сталося, що у вас вдома завівся єнот?  

-Самі в шоці, бо купували кошеня. Це жарт, насправді ми давно замислювались над тваринкою. Почали читати в інтернеті і визначились що саме хочемо єнотку (по іншому називають єнотовидною собакою або уссурійським єнотом).

єнот-2896

-Як її знайшли і назвали?

-Шукали на сайтах, в інших містах, але там або самому треба було забрати, або відправка автобусом, тому вирішили не ризикувати життям і здоров’ям тваринки. Через деякий час знайшли оголошення у Франківську, що дівчина продає єнотку у зв’язку з від’їздом за кордон. Ми одразу не роздумуючи набрали її, через два дні наша дівчинка вже жила у нас. Ім’я ми не змінювали,  минула власниця назвала її Боні. Зараз їй вже майже півроку.

єнот--12
-Чому ви взагалі захотіли цю тварину, ще й у себе вдома? А не звичного кота чи собаку?

– Мої батьки нас застерігали, розповідали, намагалися знайти для нас в альтернативу якусь іншу тварину, оскільки знали, що таке жити з єнотками (у них раніше жило двоє єнотів). Але нас було неможливо переконати, бо ми думали, що це весело. Всі вже мають котів чи собак, а мати таку тварину – додає у життя ще +100 здивованих поглядів на день.

– Наскільки їй комфортно жити у домашніх умовах? Вона завжди на повідку, чи має змогу вільно бігати?

-Ми проживаємо у квартирі. Вона почувається господаркою . Їй є достатньо місця для сну, ігор, прогулянок, вона знає кожен куточок і не почувається розгубленою у оселі. На прогулянці на дворі вона постійно знаходиться на повідку, оскільки це дика тварина, яка намагається втекти від людей.

-Вона звикає, впізнає вас? 

-Звикає, але тільки у тому випадку, якщо приділяти їй достатньо уваги, бути терплячим і вірити у результат. Впливають також стосунки у сім’ї – вона гарно відчуває наш настрій, знає коли краще підійти погратись, а коли і підійти показати свою любов нам (цілує нас, облизує, любить гріти ноги і обережно заліковує нам рани).

-Боні знає якісь команди, її можна навчати?

-За цей час навчили командам : «Сидіти», «Просити», «Фу» (але на цю команду рідко реагує) ну і звісно ж розуміє, коли кличемо їсти, гратись, чи йти до нас на ліжко лягати спати. Нас Боні, звісно, впізнає – може підійти, а може і зробити вигляд, що нас не помічає.

єнот--14
– Які правила догляду і вигулу тварини? 

-Купаємо Боні раз в тиждень (інколи частіше, коли болото на дворі). Чистимо зубки тричі на тиждень. Прогулянки на свіжому повітрі 1-2 години в день. Єдине, за чим треба дуже уважно стежити – аби нічого не з’їла зайвого на вулиці (бо багато людей викидають сміття просто на зелену зону).

єнот--18

-Що Боні їсть?

-Їсть абсолютно все, що їмо ми (за виключенням жирної, кислої їжі та шоколаду). Звісно ж обожнює м’ясо, рибу, виноград, банани і свіжі огірки (за огірки може загризти).

єнот--8
– Як реагують люди навколо на такого улюбленця?

– Оточуючі милуються, розпитують про Боні, догляд за нею, її харчування, щеплення. Підходять зробити селфі, погладити, погодувати. Багато хто, не знаючи, що це за тварина, називають її по-іншому (борсук, дикобраз, скунс, чорнобурка, сурок, їжак, миша).

єнот--6
– Чи плануєте розплід, оскільки це самка?

-Ми ще чесно кажучи не думали над цим питанням, у нас в запасі ще пів року. Але навіть якщо захочемо то це потрібно їхати в інші області, а це і стрес для тварини і ніхто не знає, як вона буде реагувати на самця і чи вони не покусають один одного.

єнот--7
-Які кумедні чи сумні історії були з Боні?

-Кумедних історій пригадати не можу, бо кожного дня щось нове. З прикрого можу пригадати лише коли вона перекушувала собі повідок і намагалась втекти (але добре, що не знала місцевості і не зрозуміла куди їй бігти).

Читайте також:Пишні та величні: калушанка виготовляє вінки у вигляді корон. ФОТО

Категорії
ІНТЕРВ'Ю
Новини
Loading...