Прикарпатські поліцейські беруть на контроль ситуацію із незаконним поводженням щодо домашніх тварин

Знущання з тварин карається законом. Це стосується і незаконного вигулу. Тому поліцейські Івано-Франківщини з відповідними комунальними підприємствами, керівниками притулків обговорили план заходів по виявленню...

Знущання з тварин карається законом. Це стосується і незаконного вигулу. Тому поліцейські Івано-Франківщини з відповідними комунальними підприємствами, керівниками притулків обговорили план заходів по виявленню та припиненню порушень, які стосуються домашніх тварин.

Обговорення відбулося сьогодні, 29 жовтня. В Управлінні превентивної діяльності під керівництвом Андрія Веляника (заступника начальника УПД) провели координаційну нараду щодо незаконного поводження із домашніми тваринами. На нараду прийшли голова Благодійного фонду «Дім Сірка» Наталія Когут із представницею, начальник Івано-Франківської міської лікарні ветеринарної медицини Євген Гусак, а також очільник Головного управління Держпродспоживслужби в області Іван Васьків.

Наразі питання є досить актуальне. І це не дивно. Адже поліцейські Івано-Франківщини відкрили три кримінальні провадження за ст. 299 ККУ (Жорстоке поводження з тваринами). Одне з них уже направлено до суду. Крім того, склали два протоколи за ст. 89 КУпАП (Жорстоке поводження з тваринами) та 34 – за ст. 154 КУпАП (Порушення правил тримання собак і котів).

Правоохоронці і представники відомств вирішили, що конкретний план дій допоможе швидко взаємодіяти в екстрених ситуаціях, а тим самим завадить незаконності. Йдеться про:

– вилучення або конфіскацію тварин та передачу їх на зберігання до спеціалізованих притулків;

– налагодження постійного обміну інформацією стосовно фактів порушення вимог законодавства, що стосується домашніх тварин;

– проведення спільних рейдів з метою виявлення та припинення порушення законодавства, що стосується домашніх тварин.

Відтак, поліцейські і представники відомств вирішили провести рейд уже наступного тижня. Про його результати повідомимо додатково.

Читайте також: На Косівщині розшукують водія, який вивіз і підпалив купу пластмаси. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...