В Івано-Франківську розпочався Митрополичий Синод. ФОТО

Сьогодні, 30 жовтня, в Івано-Франківську розпочав свою роботу Синод єпископів Івано-Франківської Митрополії УГКЦ. Перший Синод відбувся навесні – 30-31 травня. Загалом у синодальних засіданнях...

Сьогодні, 30 жовтня, в Івано-Франківську розпочав свою роботу Синод єпископів Івано-Франківської Митрополії УГКЦ. Перший Синод відбувся навесні – 30-31 травня.

Загалом у синодальних засіданнях беруть участь усі єпископи Івано-Франківської Митрополії: Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин, Єпарх Коломийський Владика Василій Івасюк та Єпарх Чернівецький Владика Йосафат Мощич, повідомляє прес-служба Івано-Франківської Архієпархії.

Тема ІІ з’їзду – «Катехизація». Владики Синоду протягом двох днів будуть шукати шляхи покращення катехитичного служіння на парафіях Івано-Франківської Митрополії.

Робоча зустріч розпочалась з Архієрейської Божественної Літургії, в часі якої Владики просили Божої мудрості та присутності Духа Святого на синодальних зустрічах. Молитва відбулася в храмі Духовної семінарії, де майбутнє покоління духовенства в свій спосіб долучилося до проведення Синоду. Після чого відбулося урочисте складання присяги.

«Мета цієї сесії – розглянути всі можливі питання щодо того, як можна покращити катехитичне служіння на наших парафіях. В особливий спосіб це стосується тих парафій, які знаходяться поза межами Галичини, скажімо на Буковині. Маємо проблему в тому, що ті катехити, які в нас служать – не мають відповідної освіти. Тому на цьому Синоді хочемо знайти шляхи вирішення цієї та інших тематичних проблем», – сказав Владика Йосафат Мощич, Єпарх Чернівецький, у коментарі для Прес-служби Івано-Франківської Архієпархії.

Триватимуть засідання впродовж двох днів. Запрошуємо всіх до молитви за успішність проведення Синоду.

Читайте також: У Ватикані відбулася презентація книжки Блаженнішого Святослава “Скажи мені правду. Діалоги про сенс життя”. ФОТО/ВІДЕО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...