Франківцям розповіли про небезпечні місця для вигулу собак

Власники собак у Франківську відзначають, що знову активізувалися кліщі. Про прогулянку зі своєю собакою у мережі розповів франківець Ігор Фріс, пише Курс. “Увага! Собачникам та...

Власники собак у Франківську відзначають, що знову активізувалися кліщі.

Про прогулянку зі своєю собакою у мережі розповів франківець Ігор Фріс, пише Курс.

“Увага! Собачникам та мисливцям. Район Аеропорту. Після прогулянки з собакою зняв з неї більше 60 кліщів. В себе з одягу ще десяток. Територія закрита для вигулу”, – повідомив Фріс. 

“Живу в районі аеропорту. Періодично знімаю зі своїх собачок кліщів. Два тижні тому недогледіла і довелось колоти. Обійшлось”, – додала Таня Ганцяк-Мицик.

У коментарях до посту повідомили про ще один район, небезпечний для песиків. 

“Район німецького озера на Пасічній, схожа ситуація, 3-4 кліщі за один вигул”, – пише Andrew Tkachuk.

Теперішнє тривале потепління активізувало кліщів, прокоментував ситуацію лікар однієї з ветеринарних клінік міста Мар’ян Лобаз.

“Потепління стимулює активність кліщів. Якщо тварина не захищена, не варто обирати для прогулянки місця, де висока трава, густі кущі, дерева. Укус кліща дуже небезпечний для тварин – може мати багато патологічних наслідків, призвести до тяжкого захворювання і смерті домашнього улюбленця.

Так само кліщі небезпечні для людей. Місцева влада мала би подбати, щоби хащі вирізували або ж обприскували загрозливі території. Але така обробка токсична, тому краще подбати про профілактику”, – зазначає ветеринар. 

Спеціаліст радить захищати тварину від кліщів перед прогулянками.

“Показані профілкатичні обробки хорошими якісними препаратами, які забезпечують тривалий захист. Або жувальні таблетки, наприклад, Бравекто”, – додає він. 

Читайте також: У Франківську затримали водіїв вантажівок, які скидали сміття в річку. ФОТО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...