Директор «Електроавтотранс» пояснив особливості нової транспортної картки

В інтерв’ю на телеканалі «3 Студія» директор Івано-Франківського комунального підприємства «Електроавтотранс» Віталій Голутяк розповів про особливості нової транспортної картки та чому зникне «Картка франківця»....

В інтерв’ю на телеканалі «3 Студія» директор Івано-Франківського комунального підприємства «Електроавтотранс» Віталій Голутяк розповів про особливості нової транспортної картки та чому зникне «Картка франківця».

«Ми декілька років говорили про впровадження електронного квитка, дуже довго роздумували над тим, як він має виглядати. Як бачите впровадження безготівкової оплати здійснюється поступово: спершу ми запровадили QR-код, далі СМС-квиток, нещодавно міська рада, КП «Електроавтотранс» та компанія «Visa» підписали меморандум про співпрацю щодо впровадження функціоналу оплати проїзду в транспорті за допомогою безконтактних банківських карток.Компанія з якою підписано меморандум, за власний кошт надасть програмне забезпечення саме для прийому банківської картки. Звичайно, буде можливість оплатити проїзд і готівкою. Для цього пасажир дає гроші водію, а той уже своєю карткою прикладає до валідатора і друкує квиток», – пояснює В.Голутяк, пишуть Версії.

Якщо пасажир розрахується карткою, то оплата буде меншою. Коли ж це готівка, то тариф вищий. Як пояснює директор підприємства, це практика більшості країн Європи.

Як відомо, з 1 жовтня розпочалося оформлення транспортної картки для пільгових категорій, цей процес триватиме до 1 червня. А вже з 1 січня стартує другий етап – це видача карток для учнів та надходження транспортних карток в загальний продаж.

В Івано-Франківську відкрито 10 точок де люди пільгових категорій можуть оформити цю картку. Але спершу їм потрібно зареєструватися в електронній черзі, щоб потім уникнути скупчення людей при оформленні.

На сьогодні понад 3 тисячі осіб уже встигли оформити транспортну картку.

Процес оформлення документа займає 5-6 хвилин. Також це можна зробити через інтернет. Для цього потрібно сфотографувати пільгове посвідчення, паспорт і саму людину, яка подається на цю картку. Завантажити це все в інтернет і впродовж 5 хвилин картка оформлена. Отримати її можна поштою, або в одному з центрів.

«Транспортна картка буде функціональніша ніж «Картка франківця». Якщо над цим попрацювати, то з такою карткою можна буде зайти до школи чи вийти з неї. Також батьки зможуть відслідковувати як їхня дитина відвідує навчальний заклад. Окрім того, з карткою можна буде відвідувати різні комунальні заходи та заклади. Наприклад, концерти чи басейни. Тобто картка може надавати різні пільги», – зазначив директор підприємства.

З появою транспортної картки зникне і «Картка франківця», точніше її змінять на універсальну. Вона буде іменна для людей пільгових категорій. Це свого роду ще один засіб ідентифікації особи. Пільгові категорії отримають картки безкоштовно. Всі решту можуть цю карту купити як звичайну, або також зробити її іменною.

Універсальна картка діятиме в трьох режимах: одноразова поїздка та денний або місячний проїзний.

«Якщо людина хоче змінити режим картки вона має зареєструватися на потрібному сайті і в персональному кабінеті визначити як має працювати картка. Якщо людина хоче, щоб це був місячний проїзний, для цього потрібно поповнити картку на суму тарифу місячного проїзного та один раз завалідувати. Наступні 30 днів можна їздити з цією карткою і більше не платити за проїзд», – пояснив В.Голутяк.

Читайте також: У мережі з’явилися красиві світлини осіннього міського парку. ФОТО

Категорії
ІНТЕРВ'Ю
Новини
Loading...