Калуський банкір отримав сім років тюрми за фінансові махінації

Калуська місцева прокуратура підтримала публічне обвинувачення в кримінальному провадженні за ч. 5 ст. 191 КК України відносно жителя Калуського району, за яким здійснювалось спеціальне...

Калуська місцева прокуратура підтримала публічне обвинувачення в кримінальному провадженні за ч. 5 ст. 191 КК України відносно жителя Калуського району, за яким здійснювалось спеціальне досудове розслідування і спеціальне судове провадження.

 Слідство встановило, що житель Калуського району, обіймаючи посаду керівника структурного підрозділу банківської установи, керуючись корисливими мотивами, з метою незаконного збагачення за рахунок банку, порушуючи встановлений порядок розірвання депозитних договорів клієнтів, неодноразово вносив до клієнтської бази неправдиві відомості про клієнтів банку, інформує Калуська місцева прокуратура, передають “Вікна” .

Без відома клієнтів він вказував свій номер телефону, що давало можливість самому отримувати смс-повідомлення, які банк відправляв нібито клієнту і, таким чином, приховував вчинення злочину.

Після цього, без відома та доручення клієнтів, замовляв, оформляв та отримував платіжні картки на їхнє ім’я, на які за допомогою програмних комплексів банку, таємно здійснював безготівкові перекази депозитних коштів з рахунків клієнтів, які в подальшому знімав у банкоматній мережі банку Калуша та звертав на свою користь.

Прокуратура довела вину обвинуваченого у вчиненні ним зазначеного кримінального правопорушення.

Вироком Калуського міськрайонного суду вказану особу визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, та призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов’язків, та з  конфіскацією всього належного йому майна.

Читайте також: На Прикарпатті дві жінки-шахрайки викрали у пенсіонерки понад сто тисяч гривень

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...