Днями побачили світ п’ять книг авторів Прикарпатського краю. ФОТО

У рамках програми Благодійного фонду Олександра Шевченка вже видано близько сотні українських книжок, днями побачили світ ще 5 книг авторів Прикарпатського краю. Серед виданих...

У рамках програми Благодійного фонду Олександра Шевченка вже видано близько сотні українських книжок, днями побачили світ ще 5 книг авторів Прикарпатського краю. Серед виданих книг ліричні вірші, автобіографічні роботи, а також твори, які викликають на обличчі посмішку.

Наприклад збірка «Гумор, як секретна зброя» – це спільна робота вісьмох прикарпатських гумористів, які цією книжкою хочуть розважити бійців у АТО, адже впевнені, що гумор та сатира допоможе їм перебороти стрес та втому та з новими силами йти в бій. 

А от книга Віталії Савченко «Казки лісу» буде цікава для дітей, вона вчить малечу доброти та ввічливості в ігровій формі. «Книжка була написана ще два роки тому й лише за сприяння Олександра Шевченка змогла здійснити свою мрію та видати її друком. Переконана, що якісна дитяча література, книжки та казки виховують дитину, а діти, як відомо, наше майбутнє», – зазначає авторка.

Олександр Шевченко наголошує на необхідності видання якісної української літератури, адже книга – це можливість для дітей пізнати світ, для школярів і студентів допомога в отриманні цінної інформації та просто приємне дозвілля.

«Дуже важливо у наш час підтримувати та плекати українське слово, українську книгу, українську мову. Бо без мови немає нації. Завжди щиро захоплюсь  творчістю наших авторів та вкотре переконуюсь, що Україна надзвичайно багата патріотичними, мудрими та креативними людьми», – стверджує народний депутат України Олександр Шевченко. 

Також франківчанам презентували сьоме перевидання збірки Любові Павликівської «Поезії, поеми і пісні», яку вже встигли полюбити українські військові, адже маленьку книжку-оберіг вони ховають у бронежилети і возять з собою на передову. За словами авторки, у книзі зібрані лише позитивні твори, які надихають та додають сил воїнам. 

Ще одну збірку віршів «Сьогодні розриваюсь я на двоє» презентував Іван Вівчарук, а бібліотекарі представили громаді біографічну книгу про балетмейстера Івана Курилюка «Танець як сонячна сповідь моя».

І хоч усі книги різні, та об’єднує їх одне – любов до рідного слова та бажання популяризувати українську мову та українське слово.

На правах реклами

Читайте також: Франківських муніципалів одягнуть за бюджетні кошти на понад мільйон гривень

Категорії
Новини
Новини
Loading...