З обласного бюджету виділили 267 тисяч гривень на розвиток рослинництва

На Прикарпатті провели чергове засідання комісії департаменту агропромислового розвитку ОДА з визначення претендентів на отримання коштів з обласного бюджету на галузь рослинництва. У рамках комплексної Програми...

На Прикарпатті провели чергове засідання комісії департаменту агропромислового розвитку ОДА з визначення претендентів на отримання коштів з обласного бюджету на галузь рослинництва.

У рамках комплексної Програми розвитку агропромислового комплексу та сільських територій Івано-Франківської області на 2016-2020 роки комісія виділила 267,1 тисяч гривень на розкислення ґрунтів.

Як зазначив директор департаменту й голова комісії Іван Андріїшин, характерною особливістю кислих ґрунтів є пригнічення мікробіологічної активності в кореневому шарі, накопичення шкідливих для рослин рухомих форм важких металів, погіршення фізичних параметрів, недостатній поживний режим, інформують на сайті франківської ОДА.

“Рослини, що ростуть на підкислених ґрунтах, більше уражаються хворобами, в плоди, зерно, овочі — більше потрапляє радіонуклідів, нітратів, знижується посухостійкість і зимостійкість озимих культур. Підвищена кислотність ґрунту різко позначається на врожайності сільгоспкультур”, – йдеться в повідомленні.

Проведення робіт із розкислення ґрунтів підвищить ефективність внесення органічних і мінеральних добрив і забезпечить відтворення родючості ґрунтів та зниження собівартості виробництва рослинницької продукції за рахунок підвищення врожайності.

Читайте також: Мешканець Прикарпаття отримав нагороду від Президента України

Категорії
Новини
Новини
Loading...