В Івано-Франківську відновилися крадіжки каналізаційних люків

У п’ятницю, другого листопада, міський голова Івано-Франківська провів традиційну онлайн-трансляцію, в якій відповідав на питання містян. Так, до Руслана Марцінківа звернулася франківка Тетяна Деренько....

У п’ятницю, другого листопада, міський голова Івано-Франківська провів традиційну онлайн-трансляцію, в якій відповідав на питання містян.

Так, до Руслана Марцінківа звернулася франківка Тетяна Деренько. Жінка розповіла, їдучи на велосипеді вулицею Коновальця – ледь не втрапила у відкритий люк дощової каналізації. Франківка попросила мера посприяти вирішенню проблеми, адже непокоїться, що рано чи пізно хтось може зазнати травм, пише “Галка“.

Міський голова пообіцяв, що дасть комунальникам доручення перевірити ситуацію з люками на Коновальця, але попросив франківку уточнити, на якій саме частині вулиці є така проблема.

“На жаль, відновилися крадіжки каналізаційних люків, каналізаційних решіток. Ми зверталися у правоохоронні органи з цього приводу. І певний час було затишшя, але зараз знову відновлюється таке ганебне явище, як викрадення цих залізних решіток”, – додає Марцінків.

Довідково:

Крадіжка кришок люків — злочин, за який на території України передбачена кримінальна відповідальність з позбавленням волі строком до трьох років, при повторному порушенні до восьми років. Відповідальність посилена окремим законом, через набуття цією проблемою суспільно значимих маштабів. Додатковим законом був розширений Кримінальний кодекс статтею 270-1 “Умисне знищення або пошкодження об’єктів житлово-комунального господарства». Раніше цей вид злочину класифікувався як діяльність з незаконної заготівлі металу та був передбачений статтею 213 Кримінального кодексу України «Порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом”.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: На Прикарпатті поліцейські затримали чоловіка, який хотів підірвати себе і жінку

Категорії
Новини
Новини
Loading...