Прикарпатські поліцейські забезпечуватимуть порядок в регіоні і не допустять ворожнечі між конфесіями. ФОТО

В Івано-Франківську відбулося розширене засідання Міжконфесійної ради області для налагодження діалогу між владою та церквою. Сторони домовилися про координацію дій. Вчора, 2 листопада, на...

В Івано-Франківську відбулося розширене засідання Міжконфесійної ради області для налагодження діалогу між владою та церквою. Сторони домовилися про координацію дій.

Вчора, 2 листопада, на засідання Міжконфесійної ради області прибув т.в.о. заступника начальника ГУНП в Івано-Франківській області Олег Йосипів із чіткою позицією правоохоронних органів – забезпечувати порядок в регіоні і не допускати ворожнечі між конфесіями, повідомляє Сектор комунікації нацполіції Івано-Франківщини.

Нагадаємо, така зустріч актуальна напередодні проголошення Томосу для України і створення єдиної Помісної Православної Церкви в Україні. Це не стосується Української греко-католицької церкви.

Додамо, що під час наради висловилися представники конфесій і голова Івано-Франківської облдержадміністрації, аби мирно врегульовувати будь-які церковні питання. Зазначили, що люди самі виберуть, яку конфесію обрати і ніхто нікого не буде переманювати до себе.

Поліцейські Івано-Франківщини гарантують безпеку та порядок в області, щоб не було жодного тиску та було забезпечено право на вільне віросповідання для кожного вірянина. Адже головне завдання поліції – забезпечення конституційних прав і свобод громадянина.

З цією метою правоохоронці моніторитимуть релігійну ситуацію в області і закликають прикарпатців інформувати про ті чи інші незаконні дії.

В ході зустрічі представники церков запевнили у своїй готовності до співпраці задля збереження спокою на Прикарпатті.

Читайте також: Міський голова розігрує серед франківців книги. УМОВИ

Категорії
Новини
Новини
Loading...