В Івано-Франківську відбудеться форум “Право на гідні пологи”. ПРОГРАМА

У неділю, 4 листопада, у Франківську жінки збираються на форум, щоб захистити своє право на гідні пологи. Як жінкам захистити свої права під час вагітності...

У неділю, 4 листопада, у Франківську жінки збираються на форум, щоб захистити своє право на гідні пологи.

Як жінкам захистити свої права під час вагітності й пологів? Що чекає їх у пологових будинках? Як покращити умови для себе та дитини? Форум – саме про це, приходьте: “Промприлад реновація”, 11:00, пише “Репортер”. 

Мета форуму — об’єднання активних жінок для захисту прав під час пологів, впровадження змін у пологових будинках, обмін досвідом. Організатор заходу — громадська ініціатива “Нове життя в нових умовах”.

Ініціатива була створена в липні цього року для запровадження змін у міському пренатальному центрі. У партнерстві з ГО “Природні права Україна” (Київ) і ГО “Батьки в дії” (Львів) розпочала працювати над проблемами в пологових будинках та проводити просвітницьку роботу серед жінок.

Програма форуму складається з трьох блоків:

  1. Правовий: про вітчизняні протоколи надання допомоги в пологах, про систему допомоги під час вагітності та пологів в країнах Європи, а також про перспективи змінити ситуацію  в Україні. Доповідачки: Анна Петровська (ГО “Природні Права Україна”), лікар акушер-гінеколог, лікар неонатолог першої категорії Аліна Дунаєвська (ГО “Природні Права Україна”), Євгенія Кубах (ГО “Природні Права Україна”).
  1. Адвокація змін в пологових будинках: кампанії з впровадження змін: як змінити умови народження в пологових будинках — від окремої ініціативи до конкретних вимог, дій. Доповідачки: пластунка, депутатка Львівської міської ради Юлія Гвоздович (ГО “Батьки в дії”, м. Львів),  координаторка ГІ “Нове життя в нових умовах”, блогерка, волонтерка Наталія Сербин (м. Івано-Франківськ).
  1. Сучасні підходи до вагітності: хто такі доули, про партнерські пологи та грудне вигодовування. Про екстатичні пологи. Доповідачки: сертифікована доула,  співзасновниця  “Сімейного клубу “Сакура” Лідія Коноваленко (ГО “Доули Львова”), Аурелія Боляк (школа розвитку жіночності “Дайкіні”).

Координаторка форуму — координаторка ГІ “Нове життя в нових умовах”, блогерка, волонтерка Наталія Сербин, 067 340-05-77.

Читайте також: На Франківщині до кінця листопада обіцяють завезти бебі-бокси

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...