У Франківську відбувся форум “Право на гідні пологи”. ФОТО, ВІДЕО

В Україні форум “Право на гідні пологи” відбувся вперше. Розпочали з Івано-Франківська. Його для жінок провели лікарі акушери-гінекологи, а також представники громадських організацій.  За...

В Україні форум “Право на гідні пологи” відбувся вперше. Розпочали з Івано-Франківська. Його для жінок провели лікарі акушери-гінекологи, а також представники громадських організацій.

 За словами координаторки форуму Наталії Сербин, головним мотивом для його проведення стали скарги вагітних жінок про неналежні умови у пологових будинках, йдеться в сюжеті UA:Карпати.

“Ціль цього форуму – насамперед об’єднати активних людей, привернути увагу суспільства до цієї проблеми. На жаль, чомусь багато людей в Україні вважають, що це є нормально: умови в пологових будинках, те, як ставляться до жінок, – тому що так склалося історично, що жінка має народжувати у великих болях, стражданнях, і про це вона не має права говорити. Це все не так, і сьогодні ми хочемо порвати ці всі стереотипи”, – зазначила Сербин, передає Курс.

Програма форуму складалася з трьох блоків. Як доповідачів запросили лікарів акушерів-гінекологів та представників громадських організацій не лише з Івано-Франківська, а й з інших міст України. 

Світлина від Nataliya  Serbyn.

Світлина від Nataliya  Serbyn.

Світлина від Nataliya  Serbyn.

Відвідувачка форуму Ярослава Олексюк очікує вже третю дитину. Про незахищеність жінок під час вагітності та пологів знає не з чуток.

“У нас жінки не захищені. Вони йдуть в той пологовий, і навіть та, що реєструє їх, може нахамити. Чи в консультаціях, коли стають на облік, – це теж буває. Я коли з першою дитиною ходила в консультацію, це було таке відвідування, що ти приходиш, сидиш – годину вичікуєш. Богу дякувати, в мене все було гаразд, але ці вичікування по годині, ще й лікар міг тобі нахамити, бо в неї робота і відповідальність, а до тебе може бути зневажливе ставлення”, – скаржиться Ярослава.

Далі форум проведуть 2 грудня у Львові, Києві, Ужгороді, Рівному та Хмельницькому.

 

Категорії
ФОТО/ВІДЕО
Новини
Loading...