Поліцію Прикарпаття повідомили про крадіжки із чотирьох автомобілів

Як свідчить аналіз скоєних крадіжок із транспортних засобів, в основному вони стаються через необережність та безпечність самих автовласників. Дехто забув зачинити автомобіль, вийшовши на...

Як свідчить аналіз скоєних крадіжок із транспортних засобів, в основному вони стаються через необережність та безпечність самих автовласників. Дехто забув зачинити автомобіль, вийшовши на кілька хвилин, інші залишають машини на ніч у дворах багатоповерхівок або інших не охоронюваних місцях. Користуючись цим, зловмисники викрадають із автомобілів залишені цінні речі: мобільні телефони, гаманці, сумочки, магнітоли, відеореєстратори, набори з інструментами, а також документи.

Приміром, лише за минулі вихідні  до поліції Івано-Франківщини звернулося четверо автовласників із повідомленням про крадіжки із автомобілів, повідомляє сектр комунікації поліції.

Як з’ясували поліцейські, в одному випадку потерпілий забув зачинити автомобіль, через що позбувся барсетки з документами, грошовими  коштами в сумі 400 гривень та мобільним телефоном. В іншому випадку потерпілий залишив автомобіль припаркованим  у дворі будинку. Зловмисники  пошкодили скло пасажирської дверки, проникли до салону автомобіля, звідки викрали викрала відео реєстратор.

Цієї ж доби по допомогу поліцейських із заявою про крадіжку з салону автомобіля звернувся житель Івано-Франківська. Чоловік повідомив, що невідомі особи шляхом підбору ключа проникли до його автомобіля  і поцупили мобільний телефон та планшет. Аналогічний випадок трапився з ще одним франківцем у якого  викрали навігатор.

Наразі правоохоронці проводять комплексні оперативно-розшукові заходи, спрямованих на встановлення осіб, які вчиняють крадіжки із автомобілів.

У зв’язку з наведеними прикладами, автовласникам радять як не стати жертвами злодіїв та яких правил потрібно дотримуватися:

– не залишайте автомобілі без нагляду; 

– паркуйтеся тільки на стоянках з охороною, а ще краще – в гаражах; 

– оснащуйте надійними сигналізаційними системами; 

– не залишайте в салонах цінних приманок для злодіїв і, виходячи з автомобіля, не забувайте замикати усі замки.

Якщо Ви потерпіли від такого злочину, працівники поліції просять не зволікати – терміново телефонувати на «лінію 102». Саме це допоможе правоохоронцям розкрити злочин за «гарячими слідами» та повернути втрачене майно.

Читайте також: У Франківську парк Шевченка візьмуть під охорону

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...