На Лесі Українки садять сливи – за ними встановлять відеонагляд. ФОТО, ВІДЕО

У Франківську комунальники продовжують висаджувати дерева-великоміри в центральній пішохідній частині міста. Сьогодні на вулиці Лесі Українки садять декоративні червонолистяні сливи “Піссарді”. Дерева віку 4-5...

У Франківську комунальники продовжують висаджувати дерева-великоміри в центральній пішохідній частині міста. Сьогодні на вулиці Лесі Українки садять декоративні червонолистяні сливи “Піссарді”.

Дерева віку 4-5 років садять обабіч скверу Руської Трійці позаду медуніверситету на вулиці Лесі Українки, передає Курс.

За словами робітників, які це роблять, то декоративні червонолистяні сливи “Піссарді”, дерева коштують близько 4 тис. грн кожне. Тис, який на Міцкевича посадили трохи раніше, дорожчий – по 6 тис. грн за деревце. 

Декоративні сливи “Піссарді” – колоритні дерева. Зацвітають на початку квітня ще до появи листя. До кінця травня цвіт стає темно-червоним – тичиники квіток мають наприкінці цвітіння малиновий відтінок. Спочатку зелені листки стають червонуватими, а потім бордовими і прикрашають деревця до морозів. Плоди – вишневого кольору, кисло-терпкі, тип – аличеві. Виростають до 5 метрів, живуть до 30 років. 

Озелення площі Міцкевича – вулиці Лесі Українки коштуватиме місту 375 тис. грн – за ці гроші посадять з річною гарантією на саджанці 6 тисів ягідних, 10 глодів звичайних, 8 слив, 23 клени Фрімана. 

Кількома днями раніше на вулиці Лесі Українки та площі Міцкевича встановили камери відеонагляду. Камери мають зупинити крадіїв та вандалів, кажуть комунальники.

“По Лесі Українки і Міцкевича у нас двічі було збито ліхтар, коли робилася вулиця. Також пошкоджено куби”, – каже очільник департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак

Найбільше переживають за “зелену зону” – за висаджені деревця. Дизайн робили та підбирали дерева зі львівськими спеціалістами. Вважають, що додатковий відеонагляд допоможе вберегти їх від пошкодження. 

“Коли є камери, це людей дисциплінує. І навіть стримує кинути сміття поза урну, якщо вони знають, що цей факт може бути збережений десь на відео”, – зазначає Смушак.

За його слорвами, хуліганів можна буде прослідкувати за зображенням на інших камерах в середмісті. Загалом у центральній, так званій “історичній”, частині міста встановили вже 150 відеокамер цілодобового стеження, йдеться в сюжеті 402 Каналу.

Категорії
ФОТО/ВІДЕО
Новини
Loading...