В Івано-Франківську студенти-іноземці відсвяткували “Дівалі”. ФОТО

Сьогодні, 7 листопада в Івано-Франківську індійські студенти ІФНМУ провели фестиваль “Дівалі”. Це свято зустрічі Нового року, фестиваль світла та вогню. “Раніше студенти святкували цей...

Сьогодні, 7 листопада в Івано-Франківську індійські студенти ІФНМУ провели фестиваль “Дівалі”. Це свято зустрічі Нового року, фестиваль світла та вогню.

“Раніше студенти святкували цей день тільки у закритих групах. Оскільки це одна з найчисельніших іноземних груп, які приїздять на навчання до нашого міста, цьогоріч ми вирішили винести це свято на загал”, -розповідає заступник декана з виховної роботи Світлана Родчин.

Іноземні студенти демонстрували іншим свої національні пісні, танці та бойове мистецтво. Окрім того, студенти старалися показати, що хня національна культура також чудово поєднується з іншими, пише МІСТО.

“Це свято повернення бога Рами додому і сьогодні по всьому будинку ми розставляємо запалені свічки”, – розповідає студентка Сугарі Комарі.

Студенти кажуть, що їм дуже подобається українська мова, але в них мало шансів її вивчати та спілкуватися нею, оскільки вони вивчають предмети на англійській мові.

“Я щаслива, що у мене є можливість презентувати свою культуру. В цей день я була б дуже рада опинитися вдома, але я також неймовірно рада бути тут”, – ділиться студентка Душма Шівакумар.

Читайте також: На Лесі Українки садять сливи – за ними встановлять відеонагляд. ФОТО, ВІДЕО

Категорії
РОЗВАГИ
Новини
Loading...